Tilaa elämälle

Ookkona Oulusta? Oulu oppimisympäristöjen teemaverkoston tarkasteltavana

14.08.18 / Latvala Marika

Elämme hienoa aikaa oppimisympäristöjen saralla. Haasteet ovat suuret, mutta mahdollisuudet vieläkin suuremmat. Nyt on hyvä aika ravistella niin, että Suomi pysyy maailman kartalla edelleen loistavana ja muiden ihailemana oppimis- ja koulutusmaana. Nyt on kuitenkin myös mahdollisuus epäonnistua ja vaarantaa lastemme tai nuortemme tulevaisuus. Muutos ja siinä onnistuminen vaativat meiltä kaikilta keskittymistä aiheeseen ja sen erityispiirteisiin. RAKLIn oppimisympäristöt teemaverkosto pyrkiikin omalta osaltaan auttamaan haasteiden kääntämisessä mahdollisuuksiksi järjestämällä oppimisympäristövierailuja mitä mielenkiintoisimpiin ja opettavaisimpiin kohteisiin. Tällä kertaa kohteina olivat Oulun yliopisto, Hiukkavaaran monitoimitalo ja Talvikankaan koulu.

Oulun yliopiston Kasvatustieteiden yksikön lehtori Jari Laru otti meidät vastaan LeaForumin vuorovaikutuslabrassa, jossa kuulimme aiheesta ”teknologiatuettu oppiminen ja oppimisen uudet ympäristöt”. Lisäksi Jari vei meidät katsomaan yksikön uusia tiloja työmaalle. Niihin, kuten muihinkin...

Siirry blogiin

Ookkona Oulusta? Oulu oppimisympäristöjen teemaverkoston tarkasteltavana

Vaikeita valintoja, yksinkertaista keskustelua

Asunnon ja kumppanin valinnat ovat elämän isoimpia päätöksiä. Lauri Lehtoruusu pohtii... Siirry blogiin »

Vastaako yhteistilojen sääntely niiden kysyntää?

Yhteiset tilat, jaetut tilat, varastokopit ja korttelikahviot – asuminen ei rajaudu vain asunnon... Siirry blogiin »

Anssi Koskenvesa: Paremman laadun puolesta

Rakennusalaan liittyvissä keskusteluissa on noussut jo melkoisen pitkään keskiöön alan... Siirry blogiin »

RAKLIn Tilaa elämälle -blogi tarjoaa keskustelua elinympäristömme ytimestä. Rakennetun ympäristön asiantuntijat jakavat blogissa tuoreimmat ajatuksensa yhdyskuntien ja elintilamme kehityksestä, muutostarpeista ja tulevaisuudesta. Tekstit käsittelevät aihetta laajasti muun muassa kaupunkisuunnittelun, energiatehokkuuden, kiinteistösijoittamisen ja rakennuttamisen näkökulmista. Blogit ovat kirjoittajiensa henkilökohtaisia kannanottoja, eivät RAKLIn virallisia linjauksia. Tilaa elämälle –blogi tarjoaa avoimen kanavan ajatustenvaihtoon ja erilaisten näkökulmien esiin tuomiseen.

Arkisto

Yksin vai yhdessä – miten sosiaaliturvan uudistus heijastuu asuntomarkkinoihin?

Sosiaaliturvan uudistuksesta povataan seuraavien eduskuntavaalien ja vaalikauden ykkösaihetta.... Siirry blogiin »