Tilaa elämälle

Tietomallinnus tuottavuuspyrähdyksen turbona - Tuottavuusloikka tietomalleilla -hanke alkaa

19.04.18 / Somersalmi Mikko

Kesällä 1999 allekirjoittanut oli opiskelijana kesätöissä rakennesuunnitteluun keskittyneessä insinööritoimistossa. Muistan vieläkin, että olin insinöörimäisen innostunut eräästä työtehtävästäni, joka liittyi rakennuksen teräsrakennemallin hyödyntämiseen. Tuolloin kyseisessä pienessä suunnittelutoimistossa ei ollut montaa lisenssiä mallinnusohjelmiston hyödyntämiseen, mutta näkymät olivat, että tämä se vasta on tulevaisuuden rakentamista. Ainakin asiaan vihkiytyneet uskoivat, että asiat kehittyvät mallinnuksen saralla nopeasti.

Paljon on rakennushankkeita toteutettu tietomallinnusta enemmän tai vähemmän hyödyntäen meillä ja muualla tuon vuosituhannen vaihteen jälkeen. Silti ainakin oma näkemykseni on, että vieläkin ollaan kuitenkin aika lähtötelineissä mallinnuksen todellisten hyötyjen vapauttamisen suhteen. Jotkut...

Siirry blogiin

Tietomallinnus tuottavuuspyrähdyksen turbona - Tuottavuusloikka tietomalleilla -hanke alkaa

Viena Suhonen: Katse kohti tulevaisuutta

Haukilahden lukiossa Otaniemessä järjestettiin helmikuun alussa Tulevaisuuden oppimisympäristöt ja... Siirry blogiin »

Lauri Lehtoruusu: Kenen sotkuissa seisot?

Lojumaan jääneet likapyykit, tiskaamatta jääneet tiskit, unohtunut imurointi sekä nurkkiin ja... Siirry blogiin »

Marika Latvala: Australia - Se vähän erilainen oppimisympäristö

"Onhan rantakin oppimisympäristö", sanoi oppimisympäristöjen teemaverkostolainen Ari, kun ilmoitin... Siirry blogiin »

RAKLIn Tilaa elämälle -blogi tarjoaa keskustelua elinympäristömme ytimestä. Rakennetun ympäristön asiantuntijat jakavat blogissa tuoreimmat ajatuksensa yhdyskuntien ja elintilamme kehityksestä, muutostarpeista ja tulevaisuudesta. Tekstit käsittelevät aihetta laajasti muun muassa kaupunkisuunnittelun, energiatehokkuuden, kiinteistösijoittamisen ja rakennuttamisen näkökulmista. Blogit ovat kirjoittajiensa henkilökohtaisia kannanottoja, eivät RAKLIn virallisia linjauksia. Tilaa elämälle –blogi tarjoaa avoimen kanavan ajatustenvaihtoon ja erilaisten näkökulmien esiin tuomiseen.

Arkisto

Keinoja piisaa, tavoitteet uupuvat

Asumisen tukimuodot ovat ajankohtainen ja polarisoitunut keskustelunaihe. Aija Tasa ja Lauri... Siirry blogiin »