Seinistä sisältöihin - yhteistiloista yhteisöllisyyteen, Aamukahvi Annankadulla

15.06.2018

pe 15.6.2018 klo 8.15-10.00
RAKLI, Annankatu 24, 2. krs., Helsinki

Yhteisöllisen asumisen mallit ovat yleistyneet viime aikoina, mikä on luonut painetta olemassa olevien yhteistilojen muokkaamiselle sekä uusien rakentamiselle. Ilmiön takana on erityisesti yksinasumisen ja vuokra-asumisen yleistyminen sekä asuineliöiden pienentyminen. Onko kuitenkaan yhteistila ainoa ratkaisu yhteisöllisyyden luomiseen vai pitäisikö meidän miettiä laajemmin, miten siirtyä asumisessa seinistä sisältöihin ja määräyksistä mahdollisuuksiin?

Kiinnostusta tähän uuteen ja kasvavaan trendiin on selvitetty muun muassa Jaetut tilat -tutkimuksessa, jonka toteutti Tutkimus- ja suunnittelupalvelu Kiila. Tule kuulemaan selvityksen tulokset sekä millä tavoin rakennusvalvonnat huomioivat uudet tarpeet määräyksissään!

Ohjelma

8.15
Aamukahvia tarjolla

8.30
Tilaisuuden avaus

Jaetut tilat -selvitys yhteisistä tiloista
Anne Tervo ja Sanna Meriläinen, Tutkimus- ja suunnittelupalvelu Kiila

RAKLIn jäsenen kommenttipuheenvuoro
Tuomas Alho, VAV Asunnot Oy

Yhteiset tilat rakennusvalvontojen TOPTEN-tulkintakortissa
Solja Mäkelä, Espoon kaupunki

RAKLIn jäsenen kommenttipuheenvuoro

Keskustelu

10.00
Tilaisuus päättyy

Lisätietoja: 
Aija Tasa, 050 327 2077, aija.tasa(at)rakli.fi

Kutsu tilaisuuteen lähetetään RAKLIn jäsenorganisaatioiden yhdyshenkilöille sekä liiton toiminnassa mukana oleville henkilöille. Ilmoittautumislinkki löytyy sähköpostilla toimitettavasta kutsusta. Jos työskentelet RAKLIn jäsenen palveluksessa ja olet kiinnostunut osallistumaan tilaisuuteen, ota yhteyttä osoitteeseen rakli(at)rakli.fi.

Paikka: Helsinki

Järjestäjä: RAKLI