Lahden monitoimitalot

Lahden Tilakeskus käynnisti kesällä 2012 RAKLIn tuella Liipola-Kaikuharjun ja Jalkarannan koulurakennushankkeiden valmistelun SR-urakkamallilla kilpailullista neuvottelumenettelyä käyttäen. Molemmissa hankkeissa on kysymys nykyisten koulurakennusten tilalle rakennettavista uudisrakennuksista toiminnallisesti aiempaa monipuolisemmalla konseptilla.

RAKLIn hankintaklinikkamallin mukainen työpajatyöskentely toteutettiin syksyllä 2012. Hankintaklinikan tavoitteena oli kehittää menettely, jonka avulla voidaan sivistys-, sosiaali- ja terveystoimialan Jalkarannan ja Liipolan kouluja koskevat tila- ja palvelutarpeet yhdistää nopeasti, mutta kustannustehokkaasti kilpailutettaviksi ja toteutettaviksi rakennushankkeiksi.

Hankintaklinikkamenettelyllä haettiin yhdessä palvelutuottajien kanssa parhaita sopimuksellisia ja taloudellisia ratkaisuja SR-urakkamuodon tekniselle toteutukselle ja sopimusten sisällölle sekä sovitettiin niitä yhteen Lahden kaupungin eri toimialoille asetettujen tavoitteiden kanssa. Klinikan tulosten pohjalta laadittiin tarjouspyyntömateriaali ja urakkatarjousaika on parhaillaan käynnissä.

Klinikan tulosraportti, julkaistu 4.4.2014  
Jalkarannan koulu, markkinaoikeuden päätös 20.11.2014

Tiedote: Klinikalla työstettiin parhaat mahdolliset monitoimitalot
Tiedote: Lahdessa käynnistetään kahden uuden kouluhankkeen valmistelu

Klinikan tulosseminaari

Aika: tiistai 20.8.2013 klo 12.00-16.00
Paikka: Lahden pääkirjaston auditorio, Kirkkokatu 31

Infotilaisuuden 23.5.2012 materiaalit:

Lisätietoja:

Juho Kess, projektipäällikkö, RAKLI, puh. 050 534 3955