MANK ry:n myöntämä Pikkutömppä-tunnustus Pekka Vaaralle

27.09.2013

Maarakennusalan Neuvottelukunta MANK ry on myöntänyt vuosittaisen Pikkutömppä-tunnustuksensa Pekka Vaaralle. Pekka Vaara on toiminut RAKLIn Infra-toimialan päällikkönä vuosina 2007-2011, josta hän hiljattain on siirtynyt aktiivisen ja osallistuvan "vanhemman kansalaisen" tehtäviin. Hyvin verkostoituneena ja monessa mukana olevana henkilönä Pekka ja hänen näkemyksensä ja osaamisensa on tullut monille meille tutuksi - aina alaa kehittävällä tavalla.

RAKLIssa Pekka ideoi hankintaklinikka-työtavan, jossa eri osapuolten avointen keskustelujen kautta tunnistetaan hankkeen paras toteutusmalli. Ensimmäinen hankintaklinikka vuonna 2007 käsitteli Kehäradan toteuttamista. Pekan kädenjälki on näkynyt vahvasti myös infrakustannushallinnan tuotteistaminen (IK) -hankkeessa ja Infra-BIM -ohjelman esiselvityksissä.

Pekka on ehtinyt mukaan myös Espoon kunnallispolitiikkaan, johon hän on tuonut monesti tarpeellista rakennusalan osaamista. Hänen useista luottamustehtävistään voidaan mainita esimerkiksi Länsimetro Oy:n ja Kiinteistö Oy Espoon sairaalan hallituksen jäsenyys.

MANKin hallituksessa Pekka on ollut vuosia "vakiokalustoa" ja viimeisimpänä tehtävänään hän nosti esiin maanrakennusalan uudenlaiset osaamistarpeet ja valmisteli sittemmin käynnistetyn nuoriso-ohjelman.

Pekka Vaara vastaanotti hänelle myönnetyn tunnustuksen 26.9.2013 järjestetyssä Maanrakennuspäivässä Finlandia-talolla.

Muut palkitut

Tömppä-tunnustus:
Rudus Oy

Pikkutömppä-tunnustus:
Kari Happonen ja Tapani Karonen

Lisätietoja Maanrakennuspäivä 2013 -tapahtumasta ja sen esitysaineistoista