Tilaa elämälle

Ilpo Peltonen: KSE neuvoteltiin toimivammaksi

Konsulttitoiminnan yleiset sopimusehdot olivat jääneet pahasti jälkeen tämän vuosituhannen kehityksestä. Kun sopimuksissa alkoi yhä useammin näkyä KSE95:stä poikkeavia ehtoja, päättivät tilaajia ja suunnittelijoita edustavat tahot kokoontua neuvottelupöydän ääreen päivittämään yhteisiä työkaluja. RAKLIn, SKOLin ja ATL:n toteuttama uudistustyö oli iso savotta ja siihen kuluikin kolme vuotta. Nyt olemme maalissa ja KSE13 julkaistaan RT-korttina.

Tilaa elämälle

Johanna Kaalikoski: RAKLI raikastui

Uusi vuosi vierähtää RAKLIssa käyntiin innostavissa merkeissä. Tänään otamme käyttöön uuden ilmeemme ja sloganin RAKLI – Tilaa elämälle. Muutoksen takana on halumme tuoda entistä paremmin esiin, mitä RAKLI tekee ja millainen olemme.

Tilaa elämälle

Helena Kinnunen: Elävä kaupunki tarvitsee toimintaa

Ihmisten ja yritysten mieltymyksiä eivät arjessa ohjaa kaavoitus tai rakennusluvat. Tämän vuoksi jälkimmäisten on mukauduttava ensin mainittuihin, eikä toisin päin. Yhteiskuntamme on jatkuvassa muutoksessa - työn tekemisen, asioinnin ja asumisen tavat mullistuvat.Tässä muutosvauhdissa on myös kaupunkikehityksen ja tilatarjonnan pysyttävä, mikä edellyttää joustavuutta ja kykyä ennakoida tulevaa. Kaupunkirakenne ei voi jämähtää paikalleen, kun tarpeet ja kysyntä erilaisille tiloille muuttuvat.

Helena Kinnunen: Elävä kaupunki tarvitsee toimintaa

Tilaa elämälle

Mikko Nousiainen: Lahden keskustan radanvarsi kehittyy ylivoimaisella yhteistyöllä

Sanonta ”yhteistyö on voimaa” on jälleen näytetty toteen. Lahden asemanseudun kehittämistä pohtinut RAKLIn klinikka synnytti erinomaista keskustelua ja visionäärisiä näkemyksiä, kun alueen kehittäjät kokoontuivat työpajoissa saman pöydän ääreen. Työn aikana asetettiin kunnianhimoiset tavoitteet keskustan radanvarren kehittämiselle ja määritettiin ne tekijät, jotka näiden saavuttamiseen vaikuttavat.

Tilaa elämälle

Erkki Aalto: Tilausta plusenergialle

RAKLI on pureutunut energiahaasteisiin usean klinikan avulla. Onnelanpolku ja Soininen klinikoilla kehitettiin rakennusten energiaratkaisuja. Östersundom-klinikalla paneuduttiin alueellisiin energiaratkaisuihin, palveluihin ja liiketoimintamalleihin. Energia- ja ekotehokkuutta on käsitelty usealla muullakin klinikalla. Ymmärrys ja tieto ovat kehittyneet samalla, kun niitä viety käytäntöön. Ja täydentyvät edelleen nyt, kun kiteytämme Plusenergia-klinikan tuloksia.