Tilaa elämälle

Koti ja koulu pitävät pintansa ensisijaisina oppimisympäristöinä

Ammattikorkeakouluopiskelijat hyödyntävät opiskelu- ja oppimisympäristöinään mieluiten omaa kotia tai koulujen tarjoamia tiloja, kun on kyse itsenäisestä opiskelusta. Kolmannet paikat, kuten kahvilat ja kirjastot, jäävät oppimistarkoituksessa vähemmälle käytölle. Opetuksen osana muun ympäristön hyödyntäminen, esimerkiksi vierailujen ja kurssitöiden muodossa, nähdään kuitenkin hyödyllisenä, sillä se tuo vaihtelua ja tarjoaa opiskelijoille käytännön esimerkkejä.

Koti ja koulu pitävät pintansa ensisijaisina oppimisympäristöinä

Tilaa elämälle

Yksinasuminen, yksinäisyys ja yksiöt – onko asiakas sittenkään aina oikeassa?

Yksinasuminen yleistyy ja merkittävä osa uudistuotannosta on yksiöitä. Samalla yksinäisyys on kasvava yhteiskunnallinen ongelma. Lauri Lehtoruusu pohtii, yksiöiden, yksinasumisen ja yksinäisyyden suhdetta. Onko yhteisöllisyys ratkaisu ongelmaan ja onko yhteisöllinen asumistapa mahdollinen yksiöissä?

Yksinasuminen, yksinäisyys ja yksiöt – onko asiakas sittenkään aina oikeassa?

Tilaa elämälle

Kauppakeskuksista kaupunkikeskuksia

Kauppa on aina halunnut sinne, missä asiakaskin on. Perinteisesti tämä on tarkoittanut sijoittumista paikkoihin, missä asiakkaat liikkuvat eli kaupunkien keskustoihin ja kulkuväylien varrelle liikenteen solmukohtiin. Kauppakeskukset ovatkin uusia kaupunkikeskustoja, mihin kauppa ja palvelut sijoittuvat. Tämä näkyy myös luvuissa, sillä kauppakeskusten kokonaismyynti kasvaa erityisesti pääkaupunkiseudulla. Kasvua selittää pääkaupunkiseudun lisääntynyt kauppakeskustarjonta; Eastonin, Redin ja Triplan lisäksi muita uusia tai laajennettavia keskuksia Helsingissä ovat muun muassa Hertsi ja Laajasalon kauppakeskus.

Kauppakeskuksista kaupunkikeskuksia

Tilaa elämälle

Mikä käyttöjärjestelmä kiinteistössäsi on?

Jo tavallinen kuluttajakin tietää, että onko hänellä puhelimessaan Applen, Androidin vai Windowsin käyttöjärjestelmä. Hän voi hankkia puhelimeensa erilaisia sovelluksia sovelluskaupoista, joissa on tarjolla appseja niin huviksi kuin hyödyksi. Käyttöjärjestelmä huolehtii perusasioista siten, että niitä ei ole tarvinnut tehdä jokaiseen sovellukseen erikseen. Se myös saa eri sovellukset toimimaan yhteen. Kuluttajat toivovat, että sovelluskaupassa olisi mahdollisimman paljon valinnanvaraa. Myös sovelluskehittäjä hyötyy laajasta sovelluskirjosta, sillä se houkuttaa yhä enemmän käyttäjiä kauppaan ja näin potentiaalisia asiakkaita myös sovelluskehittäjille.

Mikä käyttöjärjestelmä kiinteistössäsi on?

Tilaa elämälle

Mansesta oppia koulutielle

Jossain menneiden vuosien komediassa isoisä nuuhkaisi aika-ajoin pojanpoikansa hiuksia. Karskille kaverille tuo hellyyden osoitus oli nuoruuden imemistä vanhaan ihmiseen. Oppimisympäristöt-teemaverkostolaisemme eivät kulje eri kohdevierailuilla nuuhkimassa oppilaita tai opiskelijoita, vaan tunnelmaa, jonka uudet oppimisympäristöt luovat. Samalla yritämme parhaamme mukaan tulla jälleen nuoriksi opiskelijoiksi ja samaistua pieniin koululaisiin voidaksemme tehdä heille parhaita mahdollisia tiloja ja ympäristöjä. Vierailut ovat myös hienoja tilaisuuksia tutustua muihin samojen haasteiden parissa painivien kanssa. Iloinen joukkio kohtasikin toisensa Tampereen teknillisellä yliopistolla (TTY), Vuores-talolla ja Tesoman koululla/päiväkodilla.

Mansesta oppia koulutielle