Tilaa elämälle

Aija Tasa: 35 fiksua päätöstä – kärkijoukko liittyi energiatehokkuussopimukseen

14.10.16 / Tasa Aija

Tänään 35 vastuullista kiinteistönomistajaa liittyi alan uuden energiatehokkuussopimuksen toimenpideohjelmiin. Onnittelut hyvästä päätöksestä! Ensimmäisellä sopimuskaudella on tullut selväksi, että järjestelmä on menestystuote. Ala on vapaaehtoisin toimin saavuttanut ja osin jopa ylittänyt sille asetetut energiansäästötavoitteet. On erittäin ilahduttavaa, että lähes kaikki mukana olleet jatkavat hyvää työtä myös kaudella 2017-2025.

Kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen vuokra-asuntoyhteisöjen tai toimitilakiinteistöjen toimenpideohjelmat ovat osa erittäin mittavaa kokonaisuutta. Tänään allekirjoitettiin neljä eri alojen energiatehokkuussopimusta, joiden kautta voidaan osoittaa, että Suomi saavuttaa vapaaehtoisilla toimilla sille asetetut kansainväliset tavoitteet ja tekee osansa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Sopimusten uudistamisen myötä ne vastaavat nyt energiatehokkuusdirektiivin vaatimuksia, ja ovat siis osa koko Euroopan laajuisia, yhteisiä toimia energiankäytön järkevöittämiseksi.

Jokaisen organisaation saavuttamat säästöt ovat tärkeitä ja jo se, että yhdessä sitoudutaan jatkuvaan parantamiseen ja tavoiteasetanta on kunnianhimoinen, on merkittävää. Jokainen liittyjä on laatinut itselleen oman suunnitelman siitä, millaisilla askelilla se kohti energiatehokkaampaa tulevaisuutta kulkee.

Kiinteistöala on hienosti osoittautunut vastuullisuutensa olemalla yksi parhaiten energiatehokkuussopimuksiin sitoutuneista aloista. Meitä on kiitelty erityisesti sujuvasta neuvotteluprosessista ja neuvottelujen puheenjohtajana haluan myös osaltani kiittää neuvotteluosapuolia hyvästä yhteistyöstä. On aina parempi saada tuloksia aikaan vapaaehtoisen järjestelmän kautta kuin lainsäädännöllä.

Potentiaalisesta kiinteistökannasta valtaosa on jo sopimuksen piirissä. Mukaan ehtii vielä hyvin ja toivonkin, että sopimuskauden alkaessa 1.1.2017 mukana olisi lukuisia kiinteistönomistajia, jotka eivät ole vielä ehtineet liittyä toimenpideohjelmiin.

Energiatehokkuussopimukset ovat yksi tärkeimmistä toimista ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Kiinteistöalan rooli kokonaisuudessa on merkittävä, koska rakennukset ja rakentaminen vastaavat noin 40 prosentista kasvihuonepäästöistä ja energian kulutuksesta. On hienoa, että alla luetellut kiinteistöalan toimijat ovat edelläkävijöinä mukana näyttämässä tietä kohti yhä energiatehokkaampaa Suomea. Tämä on työtä, joka kuuluu kaikille.

Aija Tasa
johtaja, kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen neuvotteluryhmän pj

Vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelman (VAETS) liittyjät 14.10.2016:
A-Kruunu Oy
Asuntosäätiö
Avara Oy
Espoon Asunnot Oy
Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy
Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Kruunuasunnot Oy
LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy
Mikalo Oy
Niiralan Kulma Oy
Nurmijärven Vuokra-asunnot Oy
SATO Oyj
Sivakka-yhtymä Oy
TVT Asunnot Oy
VAV Asunnot Oy
VVO-yhtymä Oyj

Toimitilakiinteistöjen toimenpideohjelman (TETS) liittyjät:
Aalto-Yliopistokiinteistöt Oy
Antilooppi Ky
Citycon Oyj
Exilion Real Estate I Ky
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY
Kauppakeskus Hansa Ky
Kauppakeskus Skanssi Oy
Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
Logicor Oy
LähiTapiola kiinteistövarainhoito Oy
Peimarin Koulutuskuntayhtymä
Posti Kiinteistöt Oy
Puolustushallinnon rakennuslaitos
Renor Oy
Sampo Oyj
Senaatti-kiinteistöt
Sponda Oyj
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Ministeriön tiedote: Energiatehokkuussopimuksiin liittymässä valtaosa energiankäytöstä  
RAKLIn tiedote: Kiinteistöalalle uusi energiatehokkuussopimus

Ota kantaa. Lähetä oma kommenttisi.

Nimi/nimimerkki:
Otsikko:
Kommentti:
 Lähetä