Tilaa elämälle

Aija Tasa: Vauhti kiihtyy pääkaupunkiseudun kehittämisessä

29.01.16 / Tasa Aija

Pääkaupunkiseudun kehittämiseksi tehdään nyt paljon hyviä päätöksiä. Ministeri Kimmo Tiilikaisen keskiviikkona lupaama rahoitus Raide-Jokerille on juuri sitä, mitä kaivattiin. Perusteluja on lukuisia. Asuntotuotantoa saadaan merkittävästi lisää hyvien kulkuyhteyksien varrelle, valtion asuntorahaston tasetta hyötykäyttöön ja painetta pois Kehä I:n ruuhkaisesta liikenteestä. Ympäristökin kiittää.

Tarve kysyntää vastaavalle asuntotuotannolle Helsingin seudulla on valtava kuten VTT:n uunituore Asuntotuotantarve 2040 -tutkimuskin osoittaa. Seuraavaksi odotetaan mielenkiinnolla MAL-sopimusten solmimista. Tilanne niidenkin suhteen parani nyt merkittävästi, kun poikittaisen raideyhteyden myötä Helsingille ja Espoolle avautuu uusia mahdollisuuksia kaupunkirakenteen tiivistämiseen ja asuntojen rakentamiseen Jokerin varrelle. Tahtoa kasvuun ja asuntotarpeiden täyttämiseen tuntuu nyt olevan laajalla rintamalla, mikä on erittäin tervetullutta.

Yksi hyvä työkalu uusien kohteiden toteuttamiseksi on 10-vuotinen korkotukimalli, jonka valmistelua ministeri Tiilikainen joulukuussa kiritti. Vire tehokkaiden asuntopoliittisten ratkaisujen tekemiseksi on nyt niin hyvä, että odotukset nousevat myös sen suhteen, että pitkää korkotukimalliakin tällä hallituskaudella ajanmukaistettaisiin rankalla kädellä.

On ilo huomata, että into uusien konstien etsimiseen on pääkaupunkiseudun kasvuvauhdin kiihtyessä lisääntynyt. Haasteitahan meillä riittää, kun kaupungistuminen etenee vauhdilla ja samanaikaisesti lisääntyvä maahanmuutto osaltaan kasvattaa tarvetta kohtuuhintaisille asunnoille.

Uskon, että yhteiseen hiileen puhaltaen valtio, kaupungit ja vuokra-asuntojen omistajat löytävät varmasti toimivat tavat tarjota riittävästi toiveita ja tarpeita vastaavia koteja kaikille muuttajille.

Aija Tasa

Uutisia Raide-Jokerista:
YLE: Yllätyskäänne rahoituksessa – valtio lupaa Raide-Jokerille 83 miljoonaa asuntorahastosta  
Espoo: Raidejokeri parantaa poikittaisia liikenneyhteyksiä

Ota kantaa. Lähetä oma kommenttisi.

Nimi/nimimerkki:
Otsikko:
Kommentti:
 Lähetä