Tilaa elämälle

Erkki Aalto: Mahdollisuuksia kansainväliseen menestykseen

07.03.14 / Aalto Erkki

Uhka voi olla myös mahdollisuus ja kehityksen vauhdittaja. Näenkin ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen haasteet kehityksen käynnistäjinä. RAKLIn klinikoilla on pohdittu ratkaisuja uusien, päästöttömien energiamuotojen hyödyntämiseen. Mukana olleilla ja aihepiirin parista liiketoimintaa etsivillä on nyt hyvä tilaisuus tehdä ideoitansa tunnetuiksi, kun Tekes haastaa ideoimaan fiksuja energiaratkaisuja.

Maaliskuun loppuun asti jatkuvaan Fiksu energia –ideakilpailuun voivat kiinteistönomistajat, kaupungit, energiayhtiöt sekä palvelu- ja teknologiatoimittajat ilmoittaa ideoimiaan ja kehittämiään fiksuja energiaratkaisuja. Tavoiteltavissa integroiduissa ja hajautetuissa ratkaisuissa energiaa tarkastellaan esimerkiksi osana rakennettua ympäristöä, liikennejärjestelmää tai jätehuoltoa.

Alkusysäyksiä tämän tyyppiselle kehitystoiminnalle on annettu RAKLIn Alueelliset energiaratkaisut, Östersundom ja Plusenergia -klinikoilla. Ensimmäisessä kehitettiin alueellisten energiaratkaisujen konsepteja ja liiketoimintamalleja sekä määriteltiin niihin liittyviä reunaehtoja. Tarkastelun kohteina olivat Finnoon uudisrakentamisalue ja Tapiolan kehittyvä keskus. Jatkona tälle pohdittiin Östersundom-klinikalla aurinkoenergian hyödyntämismahdollisuuksia.

Kokemukset edellä mainituilta klinikoilta ovat vahvistaneet käsitystäni siitä, että Suomessa on runsaasti uusiutuvaan energiaan liittyvää, kansainvälisestikin arvioiden huipputason osaamista. Kunhan vain riittää intoa ja rohkeutta Cleantech-toimialan innovaatioihin ja pilotointiin, ovat menestysmahdollisuutemme rajattomat. Nyt Tekes tarjoaa hienon tilaisuuden saada villejäkin ideoita eteenpäin, kun se toivottaa kilpailuunsa tervetulleeksi kaikki ideat ja ehdotukset.

Uskon, että uusia energiaratkaisuja ja –konsepteja löytyy myös RAKLIn laajasta jäsenkunnasta ja heidän kumppaneiltaan. Odotukseni ovat korkealla sen suhteen, että Fiksu energia –kilpailu tuo päivänvaloon mielenkiintoisia uusiutuvan energiatuotannon malleja, kiinteistöjen energiankäyttöä optimoivia palveluja sekä uudenlaisia kumppanuuksia.

Plusenergistä maaliskuuta!

Erkki Aalto
kehitysjohtaja

Lisätietoa Fiksu energia –kilpailusta

Ota kantaa. Lähetä oma kommenttisi.

Nimi/nimimerkki:
Otsikko:
Kommentti:
 Lähetä