Tilaa elämälle

Jyrki Laurikainen: Myllerryksestä uuteen nousuun. Hyvää vuotta 2015!

18.12.14 / Laurikainen Jyrki

Vuosi 2014 on ollut muutosten vuosi niin minulle henkilökohtaisesti, RAKLIlle kuin meitä ympäröivälle maailmallekin. Etenkin loppuvuosi on mennyt monella rintamalla turhankin harmaissa tunnelmissa, mutta eiköhän vauhti pian kiihdy.

Ainakin meillä RAKLIssa uskotaan vahvasti hyvään vuoteen 2015. Kiinteistö- ja rakentamisalalla on havaittavissa aitoa halua muuttaa toimintatapoja, ja uudistumisen eteen onkin jo tehty paljon valmistelutyötä. Murrostutkassamme olemme kartoittaneet maailman muutosta, ja tämän työn hedelmiä on tarkoitus ensi vuoden mittaan konkretisoida avuksi päivittäiseen tekemiseen. Visionäärimme Erkki Aalto ja Mikko Östring ovat saaneet kunnian tuoda rakennetun ympäristön näkökulmia ja murroksia esiin myös kansallisessa ennakointiverkostossa.

On erittäin tärkeää, että keskustelussa Suomen tulevaisuudesta huomioidaan myös se konkretia, jonka RAKLIn jäsenkunta päivittäin ihmisten käyttöön tarjoaa. Jos emme huolehdi tästä omaisuudesta, joka muodostaa jopa yli 70 prosenttia kansallisvarallisuudestamme, ei huominen valoisalta näytä. On välttämätöntä kehittää elinympäristöämme jatkuvasti paremmin muuttuvia tarpeita vastaavaksi ja entistäkin kilpailukykyisemmäksi. Tähän me tarvitsemme lisää nopeutta ja joustavuutta sekä uusia, entistä tehokkaampia tapoja toimia. Resurssien tuhlailu ei vain kerta kaikkiaan ole tätä päivää. Meidän on toimittava prosessin joka vaiheessa järkevästi, kestävästi ja mahdollisimman kaukonäköisesti.

Ison kuvan lisäksi kevään aikana alkaa hahmottua myös RAKLIn strategiauudistus. Sen verran kehitystrendit ja arvomaailma näyttävät ympärillämme muuttuneen, että meidänkin on syytä tarkentaa suuntaviivojamme ja tekemisemme painopisteitä. Tämän työn käynnistimme marraskuussa neuvottelukunnassa ja keväällä käärimme hihat useammassa työpajassa. Toivon jäseniltämme aktiivisuutta, jotta teemme työtä teidän hyväksenne parhaalla mahdollisella tavalla. Kuulen erittäin mielelläni ajatuksianne siitä, mitä RAKLIn pitäisi seuraavat viisi vuotta tehdä.

Itselleni ensimmäiset kuukaudet RAKLIssa ovat olleet todella innostavia ja mielenkiinnolla odotan, mitä alkava vuosi tuo tullessaan. Meillä on parhaillaan käynnissä jäsentyytyväisyystutkimus, jonka tuloksia jo jännittyneenä odotan. Kiitän kaikkia kyselyyn jo vastanneita saamastamme palautteesta! Vankalta pohjalta on hyvä ponnistaa, joten otetaan yhdessä pitkä loikka vuonna 2015.

Rauhallista joulua ja menestyksekästä vuotta 2015!

Jyrki Laurikainen
toimitusjohtaja

Ota kantaa. Lähetä oma kommenttisi.

Nimi/nimimerkki:
Otsikko:
Kommentti:
 Lähetä