Tilaa elämälle

Mikko Nousiainen: RAKLIn paikallistoiminnassa on voimaa

15.01.16 /

RAKLI järjesti kuluneella viikolla paikallisseminaarin Jyväskylässä, yhdessä Rakennusteollisuus RT:n kanssa. Tilaisuuden nimeksi ja näkökulmaksi olimme valinneet Kiinteistö- ja rakennusalasta vetovoimaa Keski-Suomeen – ja kuultujen esitysten myötä tämä hypoteesimme vahvistui.

Keski-Suomessa on selvästi hyvä, positiivinen tekemisen meininki, joka näkyy sekä yleisesti että kiinteistö- ja rakennusalan toimijoille. Parhaimmillaanhan positiivinen kehä pyörii oikein, kun alueellinen kasvu luo uudenlaisia tarpeita, joihin vastaavat kiinteistökehityshankkeilla, jotka puolestaan lisäävät paikallista elinvoimaa.

RAKLI haluaa edistää kaupunkiseutujen kehitystä ja kehittää kiinteistöalan käytäntöjä koko maassa. Aluetoimikuntamme kokoontuvat Keski-Suomen (Jyväskylä) lisäksi Pohjois-Suomessa (Oulu), Pirkanmaalla (Tampere) ja Varsinais-Suomessa (Turku). Aluetoimikuntien tehtävä on koota RAKLIn jäsenten palveluksessa työskenteleviä ammattilaisia yhteen, katsoa kiinteistö- ja rakennusalan käytäntöjä monista eri näkökulmista (rakennuttaminen, kiinteistösijoittaminen, maankäytön suunnittelu…) ja näin kehittää toimialaamme paikallisesti.

Nyt vuoden 2016 alussa aluetoimikunnilla on edessään mielenkiintoinen tehtävä suunnitella vuosien 2016-2017 toimintaa liiton uuden strategian mukaisesti. Miettiä voi aluksi vaikka sitä, mitkä ovat paikallisia vahvuuksia, mitä hankkeita on vireillä ja miten alan merkitystä tuodaan esiin. Käytettävissä olevia keinoja on runsaasti, joten haasteena lieneekin sopivimpien valinta. Niinhän sitä sanotaan, että katsantokannasta riippuen hyvin suunniteltu on jo/vasta puoliksi tehty.

Mikko Nousiainen
Kirjoittaja toimii RAKLIn Jyväskylän aluetoimikunnan yhteyshenkilönä

Seminaariuutinen: Jyväskylä kehityksen kärjessä

Ota kantaa. Lähetä oma kommenttisi.

Nimi/nimimerkki:
Otsikko:
Kommentti:
 Lähetä