Tilaa elämälle

Mikko Somersalmi: Osallistaminen – Kuinka helppoa se on?

22.12.16 / Somersalmi Mikko

LCI-päivä kokosi kiinteistö- ja rakentamisalan ihmiset Lean-ajattelun äärelle. Tänä vuonna päivän johtavana teemana oli ”ihmisten johtaminen ja motivoiminen”. Syksyn aikana on pidetty monta muutakin erinomaista rakennusalan tapahtumaa, joissa jollain lailla teema on kytkeytynyt ihmisten väliseen yhteistyöhön ja kaikkien osallistamiseen.

Erityisesti Lean-seminaarista jäi allekirjoittaneelle muistiin Pipelife Oy:n menestystarinan esittely ja tutkija, This is Lean – kirjan kirjoittaja Niklas Modigin erinomainen esitys. Molemmissa käsiteltiin paljon muun muassa palautteen antamista positiivisesti ja innovatiivisesti sekä kaikkien päivittäiseen työhön tai hankkeeseen osallistuvien potentiaalin hyödyntämistä. Voidaan todeta, että ”aina helpommin sanottu, kuin tehty”, mutta kyseisissä esityksissä konkretiaa aiheeseen rakennettiin pienten päivittäisesimerkkien kautta. Pipelifella esimerkiksi positiivinen osallistamisen kierre saatiin aikaiseksi jalkauttamalla päätöksenteko mahdollisimman alas, ja pienellä palkitsemisella panoksesta kehittämiseen ja ongelmaratkaisuun.

Käsiteltäessä osallistamista rakennushankkeissa mieleen tulee yhteistoimintaurakoissa paljon esillä ollut toteamus siitä, ettei ”big room”-työskentely toimi, jos sitä ei osata johtaa. Näinhän se on, että mikään tila ei yksinään tee vuorovaikutusta, vaikka jokainen yhteistyötä edistävä tila onkin askel oikeaan suuntaan. Puhutaan sitten hanketyöskentelystä tai toimistotyöstä monitilaympäristössä, niin kyllä yhteiskäyttötiloihinkin saadaan omat kuppikuntansa tai yksinäisen työskentelyn täysi hiljaisuus, jos ohjeistukset työtavoista, säännöt ja ilmapiiri eivät tue avointa tietojen vaihtoa ja ihmisten osallistamista toimintaan. Vaikea siinä on avointa tiedonvälitystä yhteistoimintatilassa edistää, jos ensimmäisenä saa ”mitä sinäkin täällä möliset” -tyyppisiä vihaisia katseita ympäriltään.

Olen viime aikoina ollut käsittelemässä käyttäjän osallistamista rakennushankkeissa muun muassa palvelumuotoilukonseptin kautta. Omat kokemukseni rakennushankkeista ovat, että kokonaisuus käyttäjän näkemyksistä ja toivomuksista saadaan rakennushankkeen lähtötiedoiksi yleensä liian myöhään. Viestintä osallistamisessa ja hankkeen päätöksentekologiikan avaamisessa ei aina toimi hyvästä tahdosta huolimatta. Yhteisen kieli osapuolten välillä on onnistumisen edellytys. Tämä asia oli esillä LCI-päivillä Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTin projektiesimerkissä. Käyttäjän osallistaminen hankkeeseen lähtee siis perusasioista. Yhteistoiminnan johtamisessa ei paras tapa ole välttämättä pitää parhaat asiantuntijat etunenässä vaan parhaat kommunikoijat.

Käyttäjää osallistamalla ei ainoastaan saavuteta sujuvampia hankkeita, vaan luodaan myös parempaa arvoa loppukäyttäjälle, mikä viime kädessä on kaikkien etu. Tätä viestiä vie eteenpäin myös juuri alkanut RAKLIn työympäristömuutosten johtaminen ja viestintä -klinikka.

Urakkamuotoihin palatakseni muistan hyvin, kuinka nuorena suunnittelijana pyrimme suunnitteluprojekteissa tekemään tilaajan ja suunnittelijan yhteistyöllä parasta mahdollista lopputulosta. Käytimme ison konsulttitalon asiantuntemusta hyväksemme pohtiessamme työmaalla toteutustapojen järkevyyttä ja käytännön toimintatapaa urakkatarjouspyyntöasiakirjoja varten. Tiedonvälityksen rajapintojahan tuonkaltaisessa perinteisiin urakkamalleihin pohjautuvassa rakentamisprosessissa on kuitenkin useita, eikä voida siis oikein sanoa, että kaikkia osapuolia olisi kuitenkaan täysimääräisesti osallistettu parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Selvää on, että osallistaminen ei onnistu, jos emme laita siihen panoksia. Mallinnustyökalut, välineet, tilat, ohjeet ja sopimusmallit, joita luomme, ovat vain yksi osa yhtälöä. Ihmiset ovat osallistamisen keskiössä. Vuosi 2017 on hyvä vuosi ottaa ihmisten osallistaminen tekemisen painopisteeksi.

Mukavaa joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta!

Mikko Somersalmi
tekninen johtaja

Ota kantaa. Lähetä oma kommenttisi.

Nimi/nimimerkki:
Otsikko:
Kommentti:
 Lähetä