• fi
 • en
 • Digitalisaation edistäminen

  Digitalisaatiossa avaimet rakennuttamisen ja kiinteistönomistamisen alan kasvuun

  Rakentamisen ja kiinteistönomistamisen alalla digitaalisuus näyttelee yhä keskeisempää roolia. Alan toimijoille digitaalisuuden hyödyntämiseen perustuvat liiketoimintamallit mahdollistavat merkittävän potentiaalin, myös vientiliiketoimintaan. Samalla luodaan pohjaa Suomelle tärkeille investoinneille. Panostukset digitaalisen rakentamisen ja kiinteistöalan ekosysteemiin edesauttavat Suomea tavoitteessa olla rakennetun ympäristön testialusta uusille teknologisille ratkaisuille.

  Raklissa työtä digitaalisuuden edistämiseksi tehdään laaja-alaisesti. Seuraamme, mitä kasvuyritysten saralla tapahtuu ja viemme viestiä jäsenillemme uusista teknologioista ja innovaatioista. Olemme verkottuneet myös kansainvälisesti sekä mukana alan tapahtumissa ja viemme viestiä suomalaisesta osaamisesta kansainvälisille areenoille.

  Kuinka pääset mukaan digitalisaation ja innovaatioiden maailmaan?

  1. Ole mukana kehittämässä toimintaa yhdessä isojen ja pienten yritysten kanssa.
  2. Älä tuhlaa aikaa vaan määritä tarkasti, missä haluat olla mukana ja mitkä asiat ovat strategiasi ulkopuolella.
  3. Kopioi muilta toimialoilta parhaat käytännöt, jotka voivat toimia myös omassa liiketoiminnassasi.
  4. Luo yrityksesi näköinen prosessi innovaatioiden johtamiseen ja älä lannistu ensimmäisistä epäonnistumisista.

  Mikä on teknologiatapahtuma RecoTech?

  RecoTech on Raklin järjestämä kiinteistöalan suurin kasvuyritys- ja teknologiatapahtuma. RecoTech kerää vuosittain satoja rakentamisen ja kiinteistöalan ammattilaisia. Mukana on alan jättiläisiä sekä pieniä start-uppeja Suomesta ja maailmalta. RecoTech-tapahtuma on oiva keino päästä mukaan kansainväliseen Proptech-verkostoon, johon tuomme omalla työllämme Suomea osaksi.

  Lisätietoa:
  RecoTech

  Raklin digikysely

  Rakli selvitti helmikuussa 2023 jäsenistönsä nykytilaa digitaalisuuden hyödyntämisessä ja siihen liittyviä tulevaisuuden näkymiä. Selvityksen tavoitteena oli tarjota kiinteistönomistajille ja rakennuttamisen alan toimijoille läpileikkaus liiketoiminnan digitalisoinnin nykykäytäntöihin ja tulevaisuuden kehityssuuntiin.

  Yhä useampi rakennuttaja ja kiinteistönomistaja panostaa digitaalisuuteen ja uskoo niihin liittyvien investointien lisääntyvän tulevaisuudessa. Digitaalisuus nähdään alalla työvälineenä strategian toteuttamisessa. Alalla on tahtoa kehittää digitaalisia työkaluja yhteishankkeina.

  Tutustu tuloksiin:
  Raklin digikysely

  Raklin jäsen:
  Haluatko ajankohtaista tietoa digiasioista?