• fi
 • en
 • Kirjaudu

  Hae jäseneksi

  Maamme kattavin ja vaikuttavin kiinteistöjen ammattimaisten omistajien, kiinteistösijoittajien, toimitilajohdon ja rakennuttajien järjestö

  Valvomme jäsentemme etua, osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä teemme työtä kestävän elinympäristön puolesta. Tarjoamme myös tutkittua tietoa vastuullisen päätöksenteon tueksi sekä kehitämme toimialaa ja jäsentemme osaamista.

  Palveluihimme kuuluu kiinteistö- ja rakentamisalan uutiskooste, jonka toimitamme sähköpostilla perjantaisin sekä jäsentiedote noin neljä kertaa vuodessa. Jäsenetuihimme kuuluu myös alennukset Suomen Tilaajavastuun palveluista, tietyistä Kiinteistöalan Koulutuskeskus Kiinkon koulutuksista sekä seminaareista, joissa olemme mukana kumppanina.

  Järjestämme kuukausittain erilaisia tapahtumia jäsenistöllemme, joissa jaamme ajankohtaista tietoa alalta. RAKLIlla on myös teemaverkostoja, joiden avulla haluamme palvella laajasti entistä useampaa jäsenorganisaatioissamme työskentelevää henkilöä. Kokoamme myös kiinteistö- ja rakentamisalan ammattilaisia yhteistoiminnan pariin aluetoimikuntiimme Turussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Oulussa.

  Julkaisemme myös markkinatietoa, kuten kaksi kertaa vuodessa kiinteistö- ja rakentamismarkkinoiden suhdannetiedotteen, joka tarkastelee ensisijaisesti pääkaupunkiseudun kiinteistö- ja rakentamismarkkinoita rakennuttajien ja kiinteistönomistajien näkökulmasta. Lisäksi keväisin ja syksyisin julkaistaan vuokra-asunto- ja toimitilabarometrit, jotka luotaavat RAKLIn jäsenten tulevia markkinanäkymiä.

  RAKLIn jäsenten ääni kuuluu myös erilaisissa hankkeissa ja tutkimuksissa, joissa olemme mukana.

  Jäsenmaksuperusteet

  RAKLIlla on kolme jäsenmaksuperustetta: pinta-ala, investoinnit ja liikevaihto. Pinta-alaan perustuvaa jäsenmaksua maksavat asunto-omistajat ja -sijoittajat, sijoittajat, käyttäjä-omistajat, kunnat ja kiinteistöosakeyhtiöt. Infrajäsenet maksavat investointiperusteista jäsenmaksua ja liikevaihtoon perustuvaa jäsenmaksua puolestaan rakentamisen ja toimitilajohdon palveluja tarjoavat yhteisöt.

  RAKLIn jäsenenä olevan kunnan vähintään 90 prosenttisesti omistaman yhtiön jäsenmaksu on puolet taulukon mukaan määräytyvästä jäsenmaksusta kuitenkin vähintään minimijäsenmaksu.

  Käyttäjäjäsenien, jotka hallinnoivat huoneistoja ilman omistusta, jäsenmaksu määritellään siten, että hallinnassa olevasta huoneistopinta-alasta otetaan huomioon puolet. Teollisuusrakennuksien, luolien, voimalaitoksien ja kylmien varastojen eli varallisuusarvoltaan muita tiloja huomattavasti alhaisempien tilojen pinta-ala otetaan jäsenmaksun määräytymisessä huomioon alennuskertoimen perusteella, joka on 0,333.

  Mikäli et tiedä, mikä jäsenhakemuslomake on organisaatiollesi oikea, ota yhteyttä RAKLIn toimistoon, puh. (09) 4767 5711 tai rakli@rakli.fi.

  Lisätietoa:
  Jäsenmaksut 2021

  Lisätietoa:
  RAKLI ry:n säännöt