• fi
 • en
 • Sopimusesimerkit

  Sopimusesimerkkejä Raklin jäsenille

  NDA-sopimusmalli

  Rakli on yhdessä jäsenten kanssa valmistellut salassapitosopimusmallin eli NDA-sopimusmallin (non -disclosure agreement). NDA-sopimusmalli on ensisijaisesti räätälöity kiinteistökauppaan, mutta se soveltuu käytettäväksi myös muihin hankkeisiin. 

  Ekotehokkaat sopimuskäytännöt

  Rakennetun ympäristön energiatehokkuuden ja kiinteistöliiketoiminnan ekotehokkuuden parantaminen kannattavasti on Raklin ja sen jäsenten keskeisimpiä tavoitteita. Tähän tarvitaan uusia toimenpiteitä ja työkaluja. Ekotehokkuuden vieminen käytäntöön edellyttää kiinteistönomistajan tekemien toimenpiteiden lisäksi myös vuokralaisen ja palveluntuottajakumppanien sitoutumista ja hyvää yhteistyötä. 

  Raklin ekotehokkaat sopimuskäytännöt -hankkeessa kehitettiin toimintamalleja ja työkaluja vuokranantajan ja vuokralaisen välisiin sopimusneuvotteluihin ja sopimuksiin. Raklin jäsenten käyttöön tarkoitettuihin aineistoihin ja sopimusesimerkkeihin voit tutustua täällä.

  Lisää sopimusesimerkkejä:
  Urakkasopimukset, tehtäväluettelot, suunnittelusopimukset, ohjekortit, kiinteistöpalveluiden sopimukset, yleiset laatuvaatimukset