• fi
 • en
 • Raklin jäsenten kohteita

  Tervetuloa Julia Thurénin mukaan matkalle rakennettuun Suomeen!

  Suomessa on upeita rakennetun ympäristön kohteita, jotka hurmaavat niin arkkitehtuurillaan kuin käyttäjäystävällisyydellään. Kokonaisuudessaan rakennuskantaa maassamme on lähes puoli miljardia neliömetriä, joista joka viides neliö on Raklin jäsenen rakennuttama tai omistama.

  Nyt avaamme ovet näihin kohteisiin, jotka ovat taidonnäytteitä ammattimaisten kiinteistönomistajien ja rakennuttajien osaamisesta ja visionäärisyydestä. Mitkä tekevät niistä ainutlaatuisen, mitä seinien sisälle kätkeytykään, miten tilojen käyttäjä on otettu huomioon. Oppaanasi matkalla on toimittaja, kirjailija, vaikuttaja Julia Thurén.

  Taideyliopiston tilat kuin itse taideteos

  Ensimmäisenä kohteena on jäsenemme eläkevakuutusyhtiö Veritaksen omistama Taideyliopiston uusi kampus. Pääosin Taideyliopiston Kuvataideakatemian käytössä oleva rakennus on oodi upealle arkkitehtuurille, jossa käyttäjien jälki saa näkyä.

  Mitä ainutlaatuisia yksityiskohtia Taideyliopisto pitää sisällään?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Helsinki-Vantaan muodonmuutos

  Toisena kohteena Julia tutustui juuri avattuun jäsenemme Finavian uuteen lentoasemarakennukseen, jossa näkyy suomalaisuus niin rakennusmateriaaleissa kuin rakennuksen muotokielessä. Lentoasemalla sujuva asiakaskokemus on kaiken ytimessä, josta lisää Julian blogissa!

  Millaisia mietteitä uusi lentoasemarakennus herättää?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Vuokra-asunnolta voi vaatia enemmän kuin vain katon pään päälle

  Tällä kertaa Julia vierailee Kojamon Lumo-kodissa Eteläisellä Hesperiankadulla Helsingissä. Millaista on vuokra-asuminen tänä päivänä, mitä muuta vuokralainen saa kuin katon päänsä päälle ja seinät ympärille. Tästä lisää Julian blogissa.

  Millaista on vuokra-asuminen Kojamon asunnoissa?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Kierros uudistuneessa Otaniemessä

  Julian neljäs kohde suuntautui Otaniemen kampusalueelle, jota on uudistettu viime vuosien aikana mittavasti. Mitä kaikkea Otaniemi pitää sisällään ja mikä tekee siitä tutustumisen arvoisen kohteen? Tervetuloa Alvar Aallon jalanjäljille!

  Mikä tekee Otaniemestä uniikin?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Kirkkoon ei ole koskaan ollut näin helppo tulla

  Viidentenä kohteena toimii Tikkurilan kirkko, joka on erivärisine tiilineen uusi Tikkurilan sydämen maamerkki. Kirkko on palkittu arkkitehtuurinsa ansiosta useilla eri tunnustuksilla, ja onpa nimi Tikkurilan kirkko jopa valittu vuoden nimeksi! Lue kaikki Julian kirkkoseikkailusta.

  Millainen on upouusi Tikkurilan kirkko?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Erottaja2 on yli sata vuotta vanha esteettinen toimistorakennus

  Tällä kertaa Julia tutustuu 1800-luvulla valmistuneeseen suojeltuun kiinteistöön, joka on peruskorjattu historiallista arvoa kunnioittaen. Millaista vastakkainasettelua tulee, kun täytyy pitää mielessä sekä kiinteistön menneisyys että nykyajan vaatimukset? Tutustu upean koristeelliseen ja värimaailmaltaan rikkaaseen toimistorakennuskohteeseen Julian blogissa!

  Miltä näyttää historiallisessa toimistorakennuksessa?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Kovaa peliä kiskojen päällä: Nokia-areena

  Seitsemännen kohteen saavuttaakseen Julia hyppää junaan ja matkustaa Tampereelle! Upouusi Nokia-areena on rakennettu rautatieaseman päälle, niin kutsutulle Tampereen Kannelle. Halli on suomalaisen urheilun uusi mekka, ja saman katon alle on jopa saatu ujutettua kaksi tamperelaista jääkiekon suurseuraa. Millainen tämä massiivinen kohde oikein on? Julian blogista löytyy vastaus.

  Mitä Tampereen Kannelta löytyy?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Korjattu Kiasma on taas auki

  Seuraavaksi vieraillaan vasta-avatussa Kiasmassa, jota on remontoitu kokonaisvaltaisesti melkein puolentoista vuoden ajan. Miten rakentamisala on kehittynyt 20 vuodessa? Mitä tarkoittaa ”vastuusuojelu” ja miten se liittyy peruskorjaukseen? Mihin pitää kiinnittää huomiota, kun remontoi taidemuseota? Muun muassa näitä asioita Julia pohtii blogissaan.

  Millaista on korjata taidemuseoa?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Suomenlinnaa pitää korjata koko ajan

  Suomenlinnan historiallisia rakennuksia ylläpidetään ja korjataan, jotta rakennukset säilyisivät mahdollisimman alkuperäisinä. Mitä 1700-luvulla rakennettu muuri tai 1970-luvulla asuinkäyttöön otetut talot vaativat ylläpitäjiltään? Kuinka historiallisia, maailmanperintökohteen, rakennuksia tulisi oikein kohdella? Tästä lisää Julian blogissa.

  Millaista on ylläpitää maailmanperintökohdetta?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Yksinäisyys ei asu täällä – tervetuloa senioritaloon

  Tyvenen seniorikodin alaikäraja on 65 vuotta. Malminkartanon punatiilisessä talossa on 53 senioreille tarkoitettuja asuntoja ja 62 asuntoa ympärivuorokautista hoivapalvelua tarvitseville. Seniori- ja palvelutalossa on satsattu senioreiden hyvinvointiin ja viihtyisiin yhteisiin tiloihin, esteettömyyteen sekä värikontrasteihin. Mitä muuta senioritalossa tulee huomioida?

  Mitä tulee huomioida senioritalossa?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Siltasairaala yhdistää vanhat sairaalat yhdeksi

  HUS Kiinteistöjen uudessa Siltasairaalassa Meilahdessa yhdistyy kaksi sairaalaa ja yksi klinikka. Uuteen sairaalarakennukseen muutetaan sisään ensi vuoden alusta. Lähde kierrokselle yhdeksänkerroksisen sairaalarakennuksen käytäville ja leikkaussaleihin.

  Lähde kierrokselle uuteen Siltasairaalaan
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Lyyra-kortteli haastaa koko rakennusalaa

  Ylvan rakennuttama Lyyra-kortteli on vihreän rakentamisen edelläkävijä ja vauhdilla kehittyvän Kallion uusi maamerkki. Vuosien 2023-2024 aikana valmistuva kohde tuo alueen asukkaiden ulottuville kymmenittäin uusia kahviloita, ravintoloita ja palveluita sekä yli 7000 m2 laadukasta ja vastuullisesti rakennettua toimistotilaa. Miten Lyyra-kortteli muuttaa suomalaista rakennuskulttuuria ja meidän tulevaisuuttamme? Hyppää Julian johdattelemana kierrokselle Suomen kestävimpään rakennukseen!

  Miten vihreän rakentamisen edelläkävijä haastaa rakennusalaa?
  Lue Julia Thurénin blogista!

  Rakli on maamme kattavin ja vaikuttavin kiinteistöjen ammattimaisten omistajien, kiinteistösijoittajien, toimitilajohdon ja rakennuttajien järjestö. Raklin jäseniä on yli 230 kattaen kaikki merkittävimmät asuntojen, toimitilojen ja infrastruktuurin omistajat, sijoittajat, suurimmat kaupungit sekä kiinteistöjohdon palveluntuottajat ja rakennuttajat. Jäsenemme edustavat sekä yksityistä että julkista sektoria.