• fi
 • en
 • Määränpäänä oma koti

  Jokainen meistä liikkuu päivittäin kouluun, töihin, kauppaan, lenkille tai vaikkapa harrastuksiin. Suomalainen liikkuu keskimäärin 41 kilometriä vuoden jokaisena päivänä. Noin kolmannes näistä matkoista tehdään kävellen tai pyöräillen. Lyhyiden ja pitkien matkojen lähtö- ja paluupisteenä toimii oma koti.

  Green homes -vuokranantajat tarjoavat koteja useista eri osoitteista ja tyypillisesti vielä hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Juuri kodin sijainti itselle näppärässä paikassa on avain pitää liikkumisesta syntyvät ilmastopäästöt pieninä. Jos koti sijaitsee tarpeeksi kävelyetäisyydellä esimerkiksi omaa koulua tai työpaikkaa, niin tarve esimerkiksi omalle autolle on pieni.

  Ilmastoviisasta liikkumista on toki kävely ja pyöräily sekä julkisen liikenteen käyttäminen. Jos voit samalla reissulla hoitaa ruokaostokset, postipaketin noudon, kuntosalitreenit ja vaikkapa elokuvaelämyksen, olet säästänyt omaa aikaasi, mutta myös vähentänyt hiilidioksidipäästöjä.

  Vuonna 2020 liikenteen päästöt olivat noin 22 prosenttia Suomen kaikista päästöistä.

  Lähde: Motiva

  Green homes -vastuullisuustoiminnassa on mukana seitsemän ammattimaista vuokranantajaa. Toiminnassa sitoudutaan tarjoamaan ympäristöystävällistä vuokra-asumista, jossa vuokralainen saa säännöllisesti tietoa asumisesta aiheutuvista ilmastopäästöistä. Green homes -vuokranantajat ovat sitoutuneet siirtymän päästöttömään käytönaikaisen energiaan vuoteen 2030 mennessä sekä on mukana vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimuksessa. Green homes -koteja on yhteensä 25 000 ympäri Suomen. Lisätietoa >