• fi
 • en
 • Raklin uusi hallituksen puheenjohtaja uskoo yhteistyön voimaan  

  Raklin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin helmikuun lopussa kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen. Aimonen vastaa työeläkeyhtiö Ilmarisessa kotimaisista kiinteistösijoituksista. Tulevaa kaksivuotiskautta Aimonen odottaa positiivisin ja odottavin mielin. 

  Raklin toimintaa olen nähnyt niin toimikunnan, neuvottelukunnan kuin hallituksen roolista. Haluan jatkaa sitä hyvää työtä, jota edeltäjäni ovat tehneet ja tuoda myös jotain uutta oman taustani ja kokemukseni myötä. Koen, että yhteisen tekemisen kautta kumpuavat menestymisen avaimet. Esimerkiksi sähköpulaan varautuminen osoitti, että ala pystyy yhdessä tekemään vaikuttavia toimia”, toteaa Aimonen. 

  Teknillisestä korkeakoulusta maanmittausalan diplomi-insinööriksi valmistunut Aimonen on nähnyt työuransa alkuvaiheilta lähtien niin alan kansainvälistymisen kuin muutokset toimintamalleissa. Ilmarisessa työuraa on karttunut vuodesta 2001 lähtien, joka on samalla ollut mahdollisuus tarkastella kiinteistösijoittamisen maailmaa näköalapaikalta.  

  ”Paljon hyvää on tapahtunut näiden vuosien aikana toimialan kehittymisessä. Vastuullisuus, asiakaskokemus, palvelu ja laatu korostuvat. Parikymmentä vuotta olemme tehneet töitä kiinteistöjen käytön aikaisen energiankäytön optimoimiseksi ja tätä hyvää työtä on syytä jatkaa. Erityisesti rakentamisessa ja sen hiilijalanjäljen hallinnassa ja hillinnässä meillä on vielä tekemistä. Tämä kehitystyö varmasti korostuu tulevien vuosien aikana”, jatkaa Aimonen. 

  Paikka verkostoitumiselle ja vaikuttamiselle 

  Aimonen näkee Raklin roolin tärkeänä yhteiskunnallisen vaikuttamisen ytimessä ja verkostoitumisen mahdollistajana. 

  ”Meille ammattimaisille kiinteistöjen ja infrastruktuurin omistajille ja rakennuttajille on keskeistä saada pureskeltua tietoa siitä, mitä lainsäädännössä tapahtuu, ja Raklin kautta viedä alan viestiä eteenpäin. Omalla kohdallani on tullut todettua myös se, että mitä tiiviimmin olen ollut Raklin toiminnassa mukana, sitä enemmän olen saanut siitä ammennettua työhöni. Rakli mahdollistaa paikan verkostoitumiselle toimialan sisällä ja tarjoaa uusien kontaktien lisäksi laaja-alaisen näkökulman koko toimialan tekemiseen. Toimintaan voi myös osallistua monin eri tavoin ja eri teemojen kautta”, Aimonen korostaa. 

  Uusi hallituksen puheenjohtaja aloittaa kautensa mielenkiintoisessa vaiheessa, sillä Raklissa on käynnissä strategian uudistaminen. Nyt työstettävänä oleva strategia otetaan käyttöön ensi vuoden alusta. 

  ”Yksi merkittävimpiä alaan vaikuttavia asioita on vihreä siirtymä, joka itse asiassa läpileikkaa kaikkea toimintaa. Nyt on otollinen hetki saada asioita oikeaan suuntaan”, päättää Aimonen. 

  Raklin hallituksen uusi puheenjohtaja Tomi Aimonen.

  Lisätietoa: 

  Tomi Aimonen 
  kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja, Ilmarinen 
  050 366 7501 
  tomi.aimonen@ilmarinen.fi 

  Lue lisää uutisiamme