• fi
 • en
 • Onko pöytälaatikossasi ideoita vähähiiliseen rakennuttamiseen? Nyt on aika kaivaa ne esille

  Ympäristöministeriö ja Business Finland jakaa 40 miljoonaa euroa suomalaisyrityksille vähähiilisten ratkaisujen toteuttamiseen. Haku toteuttaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, joka on osa EU:n elpymisvälinettä.

  Tällä hetkellä rahoitushaku on auki liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälisyyteen tähtääviin hankkeisiin, joka haetaan Business Finlandilta. Pienten ja keskikokoisten yritysten hankkeita avustetaan enintään 50 prosentilla kokonaiskustannuksista ja midcap- sekä suurten yritysten hankkeita enintään 40 prosentilla.

  Tavoitteena on vauhdittaa rakennusalan ilmastonmuutosta torjuvien ja vähähiilisyyttä tukevien teknologioiden, palveluiden ja toimintamallien käyttöönottoa, toimintatapojen muutosta ja lisätä tuottavuutta.

  Vähähiilisyyshanke voi olla esimerkiksi fyysisten tuotteiden korvaamista palveluilla, materiaalien käytön tehostaminen tai vähentäminen, energiatuotannon muuttaminen vähähiilisemmäksi, rakennusten tai niihin liittyvien laitteiden energiakulutuksen alentaminen. Toteutukset voivat osua mihin tahansa rakennuksen elinkaaren vaiheeseen. Voit toteuttaa uuden idean tai skaalata vanhaa. Hankeaihioiden sparrailussa auttaa KIRAHub.

  Jos olette miettineet esimerkiksi palvelualustoja, prosessien automatisointia, rakennusmateriaalien vähähiilisyyden todentamista tai vaikkapa vähähiilisyyttä edistäviä digiratkaisuja, nyt se kannattaa toteuttaa.

  Inspiraatiota voi hakea vaikka RecoTechista, jossa vähähiilisyys on yksi keskeisimmistä teemoista myös tänä vuonna. Tapahtumassa haetaan esimerkiksi pohjoismaalaisia innovaatioita New Yorkin kaupungin vähähiiliseen kehittämiseen. Tule mukaan kuulemaan ja inspiroitumaan!

  Vähähiilisen rakennetun ympäristön hakuinfo (videotallenne)

  Ympäristöministeriö – vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma

  Business Finland – Vähähiilisen rakennettu ympäristö -innovaatiorahoitushaku

  RecoTechin tapahtumasivut