• fi
 • en
 • Kiinteistökanta ja infra ilmaston ääriolosuhteissa -asiantuntijariihi

  Kiinteistökanta ja infra ilmaston ääriolosuhteissa -asiantuntijariihi

  Miten kiinteistönomistajat varautuvat sään ääri-ilmiöihin olemassa olevassa kiinteistökannassa? Millaisia toimia tarvitaan, että infrastruktuuri toimii mahdollisimman hyvin ja häiriöt pidetään lyhytaikaisina? Millaisia varautumisen ja sopeutumisen suunnitelmia ja konkreettisia toimia alalla on tehty, mitä opittavaa niistä voisi olla?

  Raklin asiantuntijariihi keskittyy ilmastonmuutoksen vaikutuksiin varautumiseen ja sopeutumiseen sekä häiriötilanteiden hallintaan. Näkökulmat keskittyvät olemassa olevaan kiinteistökantaan ja siihen kytkeytyvään infrastruktuuriin, kuten sähköön, veteen ja tietoliikenteeseen.

  Riihen toiminta tukee organisaatioiden pitkäjänteistä ESG-vastuullisuutta ja arvonluontia. Aihe koskettaa laajasti ammattimaisia kiinteistönomistajia, ja sillä on huomattava merkitys kaupunkien ja yhteiskunnan toimivuudessa.

  Kenelle?

  Asiantuntijariihi on suunnattu erityisesti organisaatioille, jotka ovat valmistelleet tai aikeissa valmistella varautumisen ja sopeutumisen suunnitelmia, turvallisuusohjeistuksia tai vastaavia, ja haluavat olla mukana oppimassa ja levittämässä tietoa sekä kehittämässä jatkosuosituksia. Riihi sopii hyvin myös kaikille muille omistajaorganisaatioille, jotka kokevat tarvetta pohtia aihetta vuorovaikutteisesti ja yhteistyössä.

  Toteutus ja aikataulu

  Aloitusseminaari ja riihen ensimmäinen tapaaminen 12.10.2022 klo 9.00-12.00

  • klo 9-10.00 kaikille avoin aloitusseminaari. Mukana alustus ilmastonmuutoksen vaikutuksista, osallistujapuheenvuoro ja riihen kysymysten esittely.
  • klo 10-12.00 asiantuntijariihen tapaaminen. Asiantuntijariiheen voi osallistua kaikki Raklin jäsenet, riiheen osallistuminen on maksutonta.

  Asiantuntijariihen tapaaminen, 15.11.

  Asiantuntijariihen tapaaminen, 14.12.

  Tutustu riihiesitteeseen

  Kiinteistökanta ja infra ilmaston ääriolosuhteissa
  Asiantuntijariihen tulosraportti