• fi
 • en
 • Asiat maaliin elefantista huolimatta – KIRA-digin tulostilaisuudet käynnistyneet

  26.01.2018

  Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittavassa KIRA-digi -hankkeessa on etsitty ratkaisuja alan kehittämiseksi ja uudistamiseksi. Huomionarvoista on, että paljon on saatu aikaiseksi lyhyessä ajassa. Nyt on tullut aika koota tulokset lähes 80 kokeilusta ja yli 30 hankkeesta.

  Näissä tulostilaisuuksissa alan päättäjät ja vaikuttajat pääsevät tutustumaan kokeiluihin ja vaihtamaan ajatuksia kiinteistö- ja rakentamisalan muutoksesta ja tulevaisuudesta. Ensimmäisessä 360 -tulostilaisuudessa pureuduttiin mahdollisuuksien dataan eli miten saada yhteinen tieto virtaamaan. Keskiössä ja keskustelussa olivat muun muassa tietomallit, ohjelmointirajapinnat sekä rakennustiedon koneluettavuus.

  Tilaisuuteen osallistui myös toimitusjohtajamme Jyrki Laurikainen, joka peräänkuulutti aloitteellisuuden tärkeyttä. ”Tämä kokonaisuus – elefantti suorastaan – on valtava. Mutta aloitetaan tiedon virtaamisen hyödyntäminen siellä, missä se voidaan ottaa käyttöön ja nopeasti, ja viedään maaliin”, Laurikainen sanoi. Yhdeksi tulevaksi tavoitteeksi Laurikainen ehdotti kaiken julkisen datan muuttamista konekieliseen muotoon.

  Laurikaisen mukaan tilaisuuden keskustelu osoitti sen, että tarve KIRA-digin kaltaiselle hankkeiden veturille on tarpeen. ”KIRA-digi nykyisellään päättyy tämän vuoden lopussa ja siksi olemme käynnistäneet keskustelun mitä sen jälkeen. Meidän onkin pistettävä pystyyn KIRA-digi hubi, jotta voimme jatkaa edelleen digitalisaation, uudistumisen ja kaikkien näiden nyt käsillä olevien teemojen ilosanomaa”, totesi Laurikainen tilaisuudessa.

  KIRA-digin yksi suurimmista anneista kokeilujen ja hankkeiden esiinmarssin lisäksi on ollut alan herääminen murroksen aikaan. ”Yhteinen haasteemme onkin, että saamme luotua mekanismin, jolla nämä hyvät asiat saadaan laajenemaan. Tämä vaatii yhteisen vision kirkastamista. Meidän vahvojen alan toimijoiden pitää pystyä koko KIRA-alan laajuisesti sopimaan yhdessä tulevista toimenpiteistä ja tähän juuri uusi hubi vastaisi”, Laurikainen jatkoi.

  Seuraava KIRA-digi 360 -tulostilaisuus pidetään maaliskuun 7. päivä klo 14-16 otsikolla ”Suunnittelun uudet työkalut”. Edeltäjänsä tapaan tämäkin tilaisuus esitetään suorana, 360-kuvattuna videolähetyksenä, jota voit seurata Facebook-livessä. Voit myös osallistua tilaisuuden keskusteluun liven kautta.

  Tilaisuuden annin kiteytti myös livepiirtäjä Linda Redanredan Oy:stä!