• fi
 • en
 • Built to Suit -vuokramallin ohjekortit nyt lausuttavana

  Built to Suit -vuokramallin RT-kortit ovat lähteneet lausunnoille. Lausuntoaikaa on 9.10. asti. Rakli kannustaa jäseniään tutustumaan ohjekortteihin ja lausumaan niistä.

  Built to Suit -vuokramallissa julkinen tai yksityinen toimija tekee vuokralaisen roolissa rakennuttajan tai kiinteistösijoittajan eli tulevan vuokranantajan kanssa sopimuksen kohteen rakentamisesta tai peruskorjaamisesta pitkäaikaista vuokraamista varten. Usein rakennuttaja tai sijoittaja vastaa maan hankinnasta, rakennuksen rakentamisesta tai muuttamisesta vuokralaisen tarpeisiin, rahoittamisesta ja kiinteistön omistamisesta. Vuokralainen taas vastaa rakennuksen vuokraamisesta vuokraehtojen mukaisesti.  

  Nyt lausunnoille lähteneet RT-ohjekortit sisältävät vuokramallin yleiskuvauksen, joka antaa lisätietoa vuokramallin ominaisuuksista ja käytöstä. Ohjekortit sisältävät myös kaksi toisiinsa kytkeytyvää mallisopimusta: hankesopimuksen, jossa sovitaan tulevan vuokrakohteen suunnittelusta ja rakentamisesta sekä liikehuoneiston vuokrasopimuksen, jossa sovitaan vuokrakauden vuokraehdoista.

  “Kiitän lämpimästi kaikkia ohjekorttityöhön osallistuneita. Toimikuntalaisilla on ollut positiivinen puhti päällä koko ajan, jotta saisimme markkinoiden kaipaamat sopimusmallit mahdollisimman pian otettua käyttöön. Jatkamme työtä lausuntopalautteen perusteella eteenpäin”, sanoo sisällön koostamisesta vastannut Eva Elston-Hämäläinen Raklista.

  Lausuntomateriaalin löydät täältä.