• fi
 • en
 • IPT2-hanke nostanut suomalaisen projektiosaamisen Euroopan kärkeen

  IPT2-hanke eli Suomen johtavien julkisten tilaajaorgani­saatioiden yhteinen integroivien projektitoteutusmallien tutkimus- ja kehityshanke sai päätöksensä marraskuussa 2019.

  Vuosina 2017-2019 toteutetun hankkeen tavoitteena oli nostaa suomalainen projektiosaaminen Euroopan kärkeen ja kehittää muun muassa projektisysteemiä ja hankkeiden toimintakulttuuria alan tuottavuuden parantamiseksi.

  ”Hanke on aidosti muuttanut ja kehittänyt alan projektiosaamista, joka on ehdottomasti sen suurin anti. Hankkeessa mukana olleet ovat oppineet paljon uutta, vieneet näitä oppeja käytäntöön, ja tulokset puhuvat puolestaan”, toteaa RAKLIn toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen. ”IPT-hanke on ollut loistava osoitus julkisten tilaajien yhteistyöstä. Tilaajat ovat paitsi kyenneet kehittämään asioita yhdessä ja benchmarkkaamaan toisiaan, myös aidosti muuttamaan toimialan kulttuuria”, kertoo Visonin Jani Saarinen.

  Hankkeen toteuttivat yhteistyössä RAKLI ry ja Vison Oy. Tilaajina toimivat Finavia, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Väylävi­rasto, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Sa­von sairaanhoitopiiri, HUS Kiinteistöt Oy, Tampereen kaupunki, Turun kiinteistöliikelaitos, Vaasan sairaan­hoitopiiri ja Vantaan tilakeskus.

  Hankkeen opit ja kokemukset koottu pelikirjaan

  Hankkeen aikana käynnistyi yhdeksän pilottihanketta, joiden yhteen laskettu arvo on yli miljardi euroa. Näiden hankkeiden opit ja tulokset on koottu IPT-pelikirjaan, jonka voit käydä lataamassa täällä.

  Pilottihankkeet esiteltiin myös marraskuussa 2019 pidetyssä tulosseminaarissa, ja esityksiin voit tutustua täällä.

  IPT3-hanke käynnistyy vuoden 2020 alussa

  Hanke saa myös jatkoa, sillä alkuvuodesta 2020 käynnistyy kolmas IPT-hanke. Luvassa teemoina uusien strategioiden ja liiketoimintamallien, projektisysteemien kehittämisen, arvon tuoton, hukan vähentämisen ja LEAN-tuotannon lisäksi datan hyödyntäminen ja rakentamisen hiilijalanjälki.

  Mukaan mahtuu vielä – lisätietoa ja ilmoittautumiset:

  Jyrki Laurikainen, RAKLI
  040 844 2573

  Mikko Somersalmi, RAKLI
  040 720 7645

  Jani Saarinen, Vison
  0400 625 670