• fi
 • en
 • Kiinteistöalan Vuosiseminaari 2019: ”Elämme ihmiskunnan historian parasta aikaa”

  07.11.2019

  Kiinteistöalan Vuosiseminaarin pääpuhujana toimi tänä vuonna Oxfordin yliopiston globalisaation ja kehityksen professori Ian Goldin. Maailmanpankin varapääjohtajana ja Nelson Mandelan taloudellisena neuvonantajana aiemmin työskennellyt Goldin muistutti puheenvuorossaan, että maailmanpolitiikan- ja -talouden myllerryksistä huolimatta elämme ihmiskunnan historian parasta aikaa.

  ”Ihmiset jakavat ideoita ja muuttavat maailmaa ennennäkemättömällä tavalla. Tämä aika on innostavaa; katsoa kuinka ihmiset oppivat asioita internetistä, löytävät ratkaisuja ilmastonmuutokseen ja sairauksiin. Elinajanodotteemme on kasvanut 20 vuodella sitten Berliinin muurin murtumisen ja ihmisten tulotaso on korkeampi kuin koskaan aiemmin”, Goldin totesi.

  Muutoksen nopeus ja globalisaatio herättää ihmisissä myös voimakkaita vastareaktioita. Goldinin mukaan on kolme syytä siihen, miksi aika, jossa toisaalta humaanisuus on kasvanut, aiheuttaa myös suurta vihaa:

  1. Vaikka muurit ovat murtuneet valtioiden välillä, niin ihmisten välillä ne ovat lisääntyneet ja moni ei ole pysynyt tuon kehityksen mukana. Ihmisten välinen epätasa-arvo on kasvanut.
  2. Ihmiset pelkäävät, että maapallo on kantokykynsä rajoilla.
  3. Vaikka hyvät asiat ovat usein sidoksissa toisiinsa, niin myös huonot asiat toimivat samalla tavoin. Globalisaatio tuo mahdollisuuksia, mutta myös riskejä.

  ”Vaikka meillä on paljon haasteita, olen kuitenkin optimistinen tulevaisuuden suhteen. Ihmiset ymmärtävät yhä paremmin – varsinkin nuorempi sukupolvi – että meillä on tarve muutokselle. Nykyisin jopa yksittäinen ihminen voi saada aikaan maailmanlaajuisen, positiivisen muutoksen toimintatavoissa ja asenteissa, se kertoo paljon ajastamme”, Goldin korosti.

  Kiinteistöalan Vuosiseminaari on alan laajin vuosittainen kohtaamispaikka, joka kokoaa alan toimijat ja asiakkaat yhteen. Mukana ovat niin sijoitus-, rahoitus-, rakennus- kuin palveluliiketoiminnankin toimijat asiakkaita ja käyttäjiä unohtamatta. Kiinko on järjestänyt Vuosiseminaaria vuodesta 1995 alkaen.