• fi
 • en
 • Kiinteistöalan Vuosiseminaari 2019: Suomalaiset kiinteistösijoittajat näyttävät hyvää esimerkkiä maailmalle

  08.11.2019

  Kiinteistöalan lähivuosien haasteet ovat läheisesti yhteydessä politiikassa ja lainsäädännössä tapahtuviin muutoksiin. Tätä korosti listaamattomien kiinteistöalan toimijoiden kattojärjestönä Euroopassa toimivan INREVin yhteiskuntasuhdejohtaja Jeff Rupp Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa.

  ”Suurimpia haasteita on saada lainsäätäjät ymmärtämään, kuinka ala toimii ja kuinka osallistumme taloudellisen hyvinvoinnin ja työpaikkojen luomiseen. Yleisesti ajatellaan, että kiinteistösijoittajat ovat yhteiskunnan ”financial fat cats”, mutta kun kerromme, että esimerkiksi työeläkeyhtiöissä sijoitustoiminnan tarkoituksena on turvata tulevat eläkkeet, niin näkökulma muuttuu”, toteaa Rupp.

  Keskeinen osa INREVin toimintaa vaikuttamisen ja tiedon välittämisen lisäksi on lisätä eri toimijoiden, kuten lainsäätäjien tietoa alasta ja sen tavoitteista. ”Järjestämme esimerkiksi tammikuussa tilaisuuden Euroopan parlamentin jäsenille, jota isännöi suomalainen meppi Sirpa Pietikäinen”, kertoo Rupp.

  Suomen kiinteistömarkkinan Rupp näkee positiivisessa valossa. ”Työeläkeyhtiöt ovat hyvin vakiintuneita toimijoita, jotka ymmärtävät kiinteistösijoittamisen arvon. Toiminta on läpinäkyvää ja ammattimaista. Lisäksi suomalaiset ovat vastuullisuuden kärkimaita muiden pohjoismaiden tapaan”, Rupp korosti.

  Terveisinä alan suomalaisille toimijoille Rupp lähettää selkeän viestin; ”Suomi näyttää hyvää esimerkkiä muille, kuinka toimia. Jatkakaa samaa rataa”.