• fi
 • en
 • Kiinteistöalan vuosiseminaarissa julkistettiin viisi uutta sertifioitua kiinteistöjohtajaa

  09.11.2017

  Viisi uutta kiinteistöalan asiantuntijaa sai sertifioidun kiinteistöjohtajan arvonimen Kiinteistöalan vuosiseminaarissa 9.11.2017. Sertifiointi on osoitus monipuolisesta osaamisesta ja kokemuksesta kiinteistöjohtamisen alueelta.

  Menestyvän kiinteistöjohtajan on tunnettava asiakkaiden liiketoimintaa ja ennakoitava siinä tapahtuvia muutoksia sekä oltava tietoinen toimintaympäristössä tapahtuvista muutoksista. Tämä edellyttää moniosaajaa ja kiinteistöalan ammattilaista, joka tuntee alan kysymysten lisäksi myös asiakastoimialojen trendit ja erityispiirteet. Kiinteistöjohtaja on myös sitoutunut jatkuvaan itsensä kehittämiseen.

  Vuonna 2017 sertifikaatin saivat Matti Kuusela Helsingin kaupungilta, Tuomas Pitkänen Lassila-Tikanojalta, Tuomas Pusa Senaatti-Kiinteistöiltä, Tuomas Rantsi Skanskalta ja Jani Saarinen Visonilta.

  ”Jokainen tänä vuonna sertifioitu kiinteistöjohtaja on rautainen ammattilainen. Tätä joukkoa yhdistää halu kehittää itseä ja ymmärtää ilmiöitä, jotka vaikuttavat alaan ja tätä kautta myös omaan tekemiseen ja johtamiseen”, kuvailee sertifiointiryhmän puheenjohtaja Niina Rajakoski Ilmariselta.

  Sertifiointi on takuu osaamisesta

  Alan työnantajat arvostavat korkealle tätä ammatillista tunnustusta, joka on väline monipuolisen osaamisen ja asiantuntemuksen osoittamiseen.

  ”Kiinteistöala on ennennäkemättömän murroksen keskellä, joka vaatii ammattilaisilta herkkiä tuntosarvia ja laajaa toimintaympäristön tuntemusta. Kaikki nyt sertifioidut kiinteistöjohtajat ovat osoittaneet omalla toiminnallaan omaavansa juuri näitä ominaisuuksia”, kertoo sertifiointiasiamies Anssi Salonen RAKLIsta.

  Kiinteistöjohdon sertifiointi käynnistyi Suomessa vuonna 1999, ja tähän mennessä sertifikaatin on saanut 230 johtajaa. Sertifikaatin edellytyksinä on vähintään opistotasoinen loppututkinto, kolmen vuoden työkokemus kiinteistöjohtamisen tehtävistä sekä kiinteistöjohtamiseen erikoistuvan koulutuksen ja johtamiskoulutuksen suorittaminen. Sertifikaatin saaneella on oikeus käyttää itsestään nimikettä KJs, sertifioitu kiinteistöjohtaja.