• fi
 • en
 • Klinikka kokoaa parhaat käytännöt kokonaisvaltaiseen työympäristöjohtamiseen hybridimallissa

  Koronapandemia on vaikuttanut suuresti jokaisen työhön ja myös organisaatiot ovat olleet suuressa muutoksessa. Sekä organisaatiot että työntekijät ovat joutuneet nopealla aikataululla omaksumaan ja kehittämään uusia käytäntöjä, kun suuri osa tietotyöläisistä ovat siirtyneet etätyöhön. Osa muutoksista tulee jossain määrin olemaan pysyviä ja esimerkiksi monipaikkaisuus tulee kasvamaan merkittävästi.

  Avainkysymyksiä työympäristöjen näkökulmasta ovat, miten työprosessit muuttuvat, mitkä ovat työntekijöiden odotukset ja miten työympäristöjohtamisella vastataan jatkossa organisaation ja tiimien tarpeisiin. Tulevaisuudessa työskentelyn keskiössä ovat ihmiset ja työprosessit. Työssäkäynti ja yhteistyö nähdään digitaalisen ja fyysisen läsnäolon sekä saavutettavuuden hybridinä. Hybridityöskentelyn mahdollistavat työympäristöt, joissa on uudet työteon mallit, digitaaliset ratkaisut sekä hajautetut toimitilaverkostot.

  Klinikasta lisäresursseja ja laajempaa näkemystä tulevaisuudenkestäviin työympäristöihin

  RAKLI toteuttaa kevään ja syksyn 2021 aikana yhteistyössä CBRE:n, Newsecin, JLL:n ja Rapalin kanssa Parhaat käytännöt tulevaisuuden kestäviin työympäristöihin ja työympäristöjohtamiseen -klinikan.

  Yhteiskehittelyn tavoitteena on tarjota konkreettista apua työympäristöjohtamiseen ja kehittämiseen ja tukea käynnissä olevia organisaatiokohtaisia projekteja. Lisäksi tavoitteena on auttaa osallistujia ennakoimaan ja uudelleen määrittämään työympäristöjohtamisen käytännöt ja toimintamallit jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

  Tuloksena kootaan parhaat käytännöt kokonaisvaltaiseen työympäristöjohtamiseen hybridimallissa.
  Klinikka on tarkoitettu erityisesti tilojen käyttäjäorganisaatioille sekä kiinteistönomistajille.

  Kaikille avoin klinikan aloitusseminaari järjestetään etätilaisuutena 27.5. Ilmoittaudu mukaan täältä.

  Työpajat käynnistyvät kesäkuun alussa ja pääosin työskentely painottuu syksylle. Klinikassa on mukana 27 organisaatiota: A. Ahlström Kiinteistöt, Aalto-yliopisto, ABB, A-Insinöörit, Caverion, DNA, Elisa, Elo, Helsingin yliopisto, HOAS, If, KONE, LähiTapiola, OP, Porin kaupunki, Salo IoT Campus, Senaatti-kiinteistöt, Sponda, SSAB, Suomen Yliopistokiinteistöt, Turun teknologiakiinteistöt, UPM, Vantaan kaupunki, VR, VTT, Wärtsilä ja Yleisradio.

  On mielenkiintoista oppia yhdessä eri organisaatioiden kanssa, miten uuden ajan hybridityöhön siirrytään tästä ”kaikki diginä” -ympäristöstä. Emme varmasti jatkossa tyydy siihen, että näemme digitaalisesti postimerkin kokoisia ihmispäitä kokoushuoneissa tai etätyöskentelyssä, vaan tasa-arvoisuus tulee olemaan osallistujilla oletus. Myös kohtaamisten merkitys korostuu ja kuinka tilat saadaan tukemaan tätä joustavasti. Kaiken keskiössä on kuitenkin ihminen, joka tekee päätöksen olla fyysisesti tai digitaalisesti läsnä. Tässä klinikassa on varmasti mahdollista oppia yhdessä työkulttuurimurroksesta aivan eturintamassa.” – Ari Saarinen, toimitilajohtaja, Elisa Oyj 

  Uutinen päivitetty 26.5.: Lisätty osallistujaorganisaatiot.
  Uutinen päivitetty 24.8.: Lisätty JLL yhteistyökumppaniksi.

  Lisätietoja klinikasta:
  Mikko Östring, johtaja, toimitilat, mikko.ostring@rakli.fi, 050 301 8933