• fi
 • en
 • Kymmenen uutta sertifioitua kiinteistöjohtajaa

  03.11.2016

  Torstaina 3.11.2016 kymmenen uutta kiinteistöalan asiantuntijaa sai sertifioidun kiinteistöjohtajan arvonimen. Sertifiointi on osoitus monipuolisesta osaamisesta ja kokemuksesta kiinteistöjohtamisen alueelta. Sertifikaatit luovutettiin Kiinteistöalan vuosiseminaarissa.

  Menestyvän kiinteistöjohtajan on tunnettava asiakkaiden liiketoimintaa ja ennakoitava siinä tapahtuvia muutoksia. Tämä edellyttää moniosaajaa, joka tuntee kiinteistöalan kysymysten lisäksi myös asiakastoimialojen trendit ja erityispiirteet, ja on sitoutunut jatkuvaan itsensä kehittämiseen. ”Muutostahti on kiihtyvä, ja tämä edellyttää yhä ammattimaisempaa otetta kaikilta kiinteistöalalla toimivilta. Sertifioidut kiinteistöjohtajat ovat rautaisia ammattilaisia, joita alan yrityksissä arvostetaan korkealle”, sanoo sertifiointiryhmän puheenjohtaja Niina Rajakoski Ilmariselta.

  Sertifiointi on takuu osaamisesta

  Kiinteistöjohdon sertifiointi on väline monipuolisen osaamisen ja asiantuntemuksen osoittamiseen ja korostamiseen. Työnantajalle sertifikaatti tarjoaa tuen henkilöstövalinnoissa: sertifioitu johtaja on kehittänyt itseään laajasti johtamisen ja kiinteistöliiketoiminnan eri osa-alueilla. ”Osaamistarpeet ovat kiinteistöalan johtotehtävissä erittäin mittavat. On hienoa, että meillä on taas kymmenen uutta sertifioitua kiinteistöjohtajaa, jotka voivat näin osoittaa osaamisensa ja osaltaan olla mukana kehittämässä alaa”, kiittää sertifiointiasiamies Anssi Salonen RAKLIsta.

  Kiinteistöjohdon sertifiointi käynnistyi Suomessa vuonna 1999, ja tähän mennessä sertifikaatin on saanut 224 johtajaa. Sertifikaatin edellytyksinä on vähintään opistotason peruskoulutus, kolmen vuoden työkokemus kiinteistöjohtamisen tehtävistä sekä kiinteistöjohtamiseen erikoistuvan koulutuksen ja johtamiskoulutuksen suorittaminen. Sertifioitu kiinteistöjohtaja sitoutuu sertifikaatin saatuaan jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja osaamisensa ylläpitoon. Hänellä on oikeus käyttää itsestään nimikettä KJs, sertifioitu kiinteistöjohtaja.

  Marraskuussa 2016 sertifikaatin saavat:

  Päivi Jokinen
  Elisa Loitto
  Mikko Niskanen
  Kari Ponkilainen
  Juha Ranta
  Joona Reunanen
  Tuija Schmidt
  Leea Tolvas
  Erkki Tommila
  Jessica Örn