• fi
 • en
 • Proptech-uutisia ja kv-ilmiöitä

  08.02.2019

  Tällä viikolla ilmestynyt tuore katsaus globaaliin proptech-kenttään tarjoaa laajan katsauksen 9.6 miljardin dollarin proptech-sijoituksiin. Katsaus esittelee isoimmat sijoittajakierrokset sekä mielenkiintoisimmat teknologiatarjoajat ja startupit maailmalta.

  Lue lisää: CREtech Releases 2018 End-Year Report On State Of The Commercial Real Estate Tech Sector

  Toinen lukupaketti katsauksien ystäville on Altus Groupin julkaisu yli 400 kiinteistöalan johtajan näkemyksistä proptechin hyödyntämisestä kiinteistöliiketoiminnassa. Mielenkiintoisena nostona voi pitää, että yli puolet vastanneista toimijoista on sijoittanut suoraan vähintään yhteen proptech-firmaan. Erityisesti kun tätä vertaa RAKLIn jäsenilleen tekemään tuoreeseen digikyselyyn, jossa vain 5 % vastaajista tekee yhteistyötä startupien kanssa. 

  Käyttäjäkokemuksen parantaminen on vahvasti kasvussa Proptech-yhtiöiden mielenkiinnon kohteena. Useat toimijat tarjoavat erilaisia alustaratkaisujaan käyttäjien sitouttamiseen, esimerkiksi paremmalla viestinnällä tai kohdennetuilla tarjoamilla. Nyt onkin käynnissä seuraava aalto, missä yksittäisiä sovelluksia ja appejä paketoidaan entistä kokonaisvaltaisemmiksi kokemuksiksi. CBRE tuore lanseeraus ”Host” on erinomainen esimerkki, tavoitellen yksilön hyvinvoinnin ja henkilökohtaisen tuottavuuden parantamista.
  Lue lisää: CBRE Host

  RAKLInkin tiloissa pilottikäytöstä olevien sisäolosuhteiden seurantalaitteiden tarjoaja 720 astetta on saanut merkittävän lisä rahoituksen Lontoolaiselta Pi Labs proptech-sijoittajalta.
  Lue lisää: Property technology VC Pi Labs puts money into AI air-quality platform 720 Degrees