• fi
 • en
 • Rakli: Rakentamislain sudenkuopat vielä korjattavissa

  Valtioneuvosto hyväksyi 15.9. esitykset rakentamislaiksi, maankäyttö- ja rakennuslain muutokseksi sekä laiksi rakennetun ympäristön tietojärjestelmästä. Lakiesitykset etenevät nyt eduskunnan käsittelyyn. Lakien on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2024.

  Kiinteistönomistajia ja rakennuttajia edustavan Raklin mielestä esitykset vaativat vielä hiomista ennen voimaantuloa.

  ”Huolta edelleen aiheuttaa se, että millaisia ongelmia käytännössä alalla kohtaamme, jos muutoksia esimerkiksi digitaalisuuden ja vähähiilisyyden osalta ei tehdä. Rakennetun ympäristön tietojärjestelmään ei tule viedä muuta kuin aidosti tarpeellista tietoa. Nyt sinne ollaan hautaamassa turhaa tietoa tuhlaten rahaa ja resursseja. Käytettävissä olisi myös parempia keinoja vähähiilisyyden ohjaamiseen. Valiokuntakäsittelyssä epäkohdat on mahdollista vielä korjata”, toteaa Raklin toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen.

  ”Päättäjiä haluaisin muistuttaa siitä, että rakentamislain kaltaiset suuret uudistukset vaikuttavat merkittävästi alaan ja pahimmillaan voivat johtaa toimintaympäristön heikkenemiseen. Koska kiinteistö- ja rakentamisala on yksi kansantalouden moottoreista, niin heijastukset näkyvät niin työllisyydessä, taloudessa ja kaupunkien elinvoimaisuudessa”, jatkaa Laurikainen.

  Lisätietoa:

  Jyrki Laurikainen
  Toimitusjohtaja
  0408442573
  jyrki.laurikainen@rakli.fi

  Ympäristöministeriön tiedote