• fi
 • en
 • Tietomallinnus on tulossa osaksi rakennuslupaprosessia – tule mukaan kehitystyöhön

  Tietomallinnusta käytetään jo laajasti rakennushankkeen suunnittelussa ja pian mallinnustaitoa tarvitaan myös rakennuslupaa haettaessa ja sitä myönnettäessä.

  Tietomallinnus tehostaa rakennushankkeen koko prosessia ja mahdollistaa entistä laadukkaamman lopputuloksen. Klinikassa kehitetään osallistujien tietomallinnustaitoja ja luodaan prosessi, jolla tietomallinnus skaalautuu yhä useampaan hankkeeseen ympäri Suomen.

  Klinikka kehittää organisaatiosi taitoja

  Rakennuslupa tietomallilla -skaalausklinikka on tarkoitettu kuntien rakennusvalvontaviranomaisille, rakennushankkeeseen ryhtyville sekä arkkitehdeille, joilla on rakennuslupavaiheessa oleva hanke.

  Tietomallinnuksen hyödyntäminen rakennuslupaprosessissa on monelle alan konkarillekin uutta. Klinikka tarjoaa vertaistukea, koulutusta, haasteiden ratkomista ja mahdollisuuden osallistua prosessin kehittämiseen yhdessä muiden kanssa. Samalla kuulet tietomallintamisen uusimmat tuulet ja saat jakaa omat kikka kolmosesi muiden kanssa.

  Klinikassa työstettävä projekti tukee:

  • RAVA2-projektin tietomallimäärityksiä,
  • BuildingSmart Finlandin yleisiä tietomallinnusvaatimuksia,
  • MRL:n uudistamisen rakennusluvan tietomallien käyttöönottoa,
  • RYTJ:n käyttöönottoa ja
  • RYHTI-projektin tavoitteita.

  Klinikan lopputuloksena meillä on prosessi, jolla voimme viedä tietomallinnuksen ilosanomaa laajemmin kuntiin ja kaupunkeihin.

  Klinikkatyöskentely alkaa kesäkuussa ja jatkuu aina vuoden loppuun saakka. Joulukuussa pidetään kaikille avoin tulosseminaari. Klinikkatyöskentely rahoitetaan ympäristöministeriön RYHTI-rahoituksella sekä osallistujaorganisaatioiden osallistumismaksuilla. 

  Klinikkaan on ilmoittautunut mukaan jo useiden kaupunkien rakennusvalvontaviranomaisia ja isoja kiinteistönomistajia hankkeineen. Osallistujia ja erityisesti sopivia pilottihankkeita haetaan edelleen. Ilmoittautua voi Marikalle, Jyrkille, Jarmolle tai Anterolle.

  ”Hanke tukee jo tehtyä tietomallinnuksen kehittämistyötä ja antaa hyvät eväät viedä se osaksi rakennuslupaprosessia. Tulevaisuudessa tietomallinnusta tarvitaan rakennuslupaprosessissa jo MRL:n uudistuksenkin myötä. On hyvä ottaa jo hiukan etunojaa tähän”, Marika Latvala RAKLIsta kannustaa.

  Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
  Marika Latvala, 040 554 1351, marika.latvala@rakli.fi
  Jyrki Laurikainen, 040 844 2573, jyrki.laurikainen@rakli.fi
  Jarmo Lehto, 040 833 1131, jarmo.lehto@jalecon.fi
  Antero Hirvensalo, 050 381 9776, antero.hirvensalo@synecon.fi