• fi
 • en
 • Virvon varvon, tuoreeks terveeks

  12.04.2019

  Taas on se aika, jolloin pienet ja hiukan isommatkin valmistautuvat pääsiäisen ajan tärkeään koitokseen: virpomiseen. Toisella puolella mietitään asuja ja koristellaan vitsoja, ja toisella puolella punnitaan palkkioita kauppojen pääsiäismunahyllyn ja lakupötköosaston läheisyydessä. Mikä onkaan hitti tänä vuonna ja ennen kaikkea kuinka paljon sen saamiseen ollaan valmiita panostamaan?

  Markkina määrittää melkoisen paljon lopputulosta ja osittain kilpailu on jopa todella kovaa. Jotta kaikki menisi hyvin ja molemminpuolinen tyytyväisyys olisi taattu, tässä RAKLIlaisten listaa kiinteistönomistajille ja muille palkkion maksamispuolella oleville huomioon otettavista asioista:

  1. Hankintalain hengessä, muista tasapuolinen kohtelu.
  2. Jos oma aikasi on kortilla, valtuuta työ tarvittaessa esim. konsultille. Lopullinen päätöksenteko jää aina kuitenkin sinulle.
  3. Urakkamuotoa valittaessa on hyvä varmistaa alueen resurssien riittävyys ja kokemus kustakin urakkamallista. Harmaan talouden torjumiseksi aseta rajat aliurakkaketjulle.
  4. Pidä prosessi leaninä, ja ota palkkiot valmiiksi läheisyyteen, kun ovikello rimpahtaa.
  5. Sopimus astuu voimaan, kun ovi avataan.
  6. Anna lupa toteuttajalle aloittaa työnsä hänen saavuttuaan työmaalle.
  7. Anna toteuttajan tehdä työnsä laadukkaasti liikaa aikataulua kiristämättä.
  8. Hyvä laatu on hienoa asia, mutta muista palkita myös hyvät tsempparit ja yritykset. Iloinen mieli on kaiken avain tässä koitoksessa, ja takaa paremman lopputuloksen ensi vuonna. Huono laatu ja panostuksen puute antavat kuitenkin mahdollisuuden kieltäytyä palkkion antamisesta.
  9. Varaudu muutostöihin, ja varaa aikaa lorun takuukorjauksiin.
  10. Suoritus on hyväksytty ja sopimus päättyy, kun ovi suljetaan, ja toteuttaja siirtyy naapurin ovelle.
  11. Jos päivän kokonaispalkkio alittaa budjetin, jaa osapuolille lisäpalkkiota (tai syö loput itse, kunhan päätös on yksimielinen).

  Leppoisaa pääsiäisen aikaa kaikille!