Etusivu » Rakli tiedottaa » Vuoden työympäristöteko 2020: Solitan ja Fyran yhteistyössä toteuttama työympäristökonsepti joustaa työelämän tarpeisiin
« Takaisin uutisarkistoonVuoden työympäristöteko 2020 –kilpailun voitto meni Solitan ja Fyran työympäristökonseptille, jonka käyttäjälähtöisyys ja joustavuus herätti tuomariston huomion. Toiselle ja kolmannelle sijalle ylsivät Säterinportin toimistokampus ja Keskon K-kampus. Kilpailu palkitsee yrityksiä työympäristöjen innovatiivisesta kehittämisestä.
Vuoden työympäristöteko 2020 –kilpailun voittajaksi on valittu Solitan ja Fyran toteuttama toimitilakonsepti. Uusi toimitilakonsepti joustaa teknologiayritys Solitan tarpeiden mukaan ja on mahdollista monistaa heidän toimitiloihinsa niin Suomessa kuin ulkomailla.
Visiona oli luoda Solitalle vaivattomat tilat vaativaankin tekemiseen, jotka samalla mahdollistaisivat kasvun ilman neliöiden lisääntymistä. Solitan uusi työympäristökonsepti parantaa työntekijäkokemusta, erottautuu kilpailijoista ja mahdollistaa työskentelyn samassa projektissa etänä. Mukana suunnittelussa olivat Solitan työntekijät ja sitä pilotoitiin ennen ratkaisujen jalkauttamista.
”Solitan ja Fyran yhteistyössä luoma konsepti on kaikkea sitä, mitä vuoden työympäristöteolta odotetaan; käyttäjälähtöinen, innovatiivinen ja vastuullinen. Erityistä kiitosta tuomaristolta sateli tilakonseptin muuntojoustavuudesta ja siitä, että se huomioi sekä yksilöiden että tiimien vaihtuvat tarpeet”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Antti Pitkänen.
Työympäristötekopalkinnot myös Säterinportille ja Keskon K-kampukselle
Työympäristöteko 2020 –kilpailussa toiselle sijalle kipusi Trevianin hallinnoima Säterinportin toimistokampus Leppävaarassa. Kampus suunniteltiin alusta asti tukemaan työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Säterinportti on ensimmäinen kiinteistö Suomessa, joka on saavuttanut kansainvälisen WELL-hyvinvointisertifikaatin.
Vuoden työympäristöteko -kilpailussa kolmannen palkinnon nappasi Kesko, jonka kesäkuussa 2019 valmistuneelle K-kampukselle muutti 1800 keskolaista kahdeksasta eri toimipisteestä ja kolmesta eri toimialasta. Mittavan kulttuurinmuutoshankkeen menestyksen avaimia olivat selkeä konsepti, loistava sisäinen ja ulkoinen viestintä sekä henkilöstön osallistaminen ja heidän tarpeidensa huomiointi kampuksen suunnittelussa.
Kunnianmaininnalla paikallisuuden ja kilpailukyvyn edistämisestä tuomaristo palkitsi Viitasaarella sijaitsevan Osaamiskeskus Lennättimen, joka on alueen toimijoiden maksuton yhteiskäyttötila. Aiemmin tyhjillään olleen maalaiskaupungin liiketilasta on tullut muun muassa yritysten, oppilaitosten ja julkisen sektorin yhteisöllinen etätyötila.
Toimiva työympäristö luo hyvinvointia
Vuoden työympäristöteko -kilpailulla halutaan nostaa esiin työympäristöjohtamista ja sen vaikuttavuutta työhyvinvointiin.
“Työtä tehdään erilaisissa työympäristöissä, terveyskeskuksissa, koululuokissa ja kaupoissa. Kokonaisvaltainen työympäristöjen kehittäminen käsittää niin organisaatiokulttuurin ja johtamisen, työvälineet ja työtavat sekä tilat ja palvelut. Näiden jatkuvalla kehittämisellä yritys tukee työhyvinvointia ja mahdollistaa työntekijöille puitteet, joissa jokainen pääsee loistamaan. Ymmärrys työympäristön vaikutuksista niin organisaation suorituskykyyn kuin työntekijöiden hyvinvointiin kasvaa työnantajien keskuudessa vuosi vuodelta”, kertoo RAKLI ry:n johtaja Mikko Östring.
Vuoden työympäristöteko -kilpailun toteuttavat RAKLI ja FIFMA tavoitteena parantaa työympäristöjohtamisen tunnettavuutta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Kilpailulla halutaan tuoda tunnetuksi parhaita työympäristöjen kehittämisen caseja. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 14 innostavaa tekoa, joihin voi käydä tutustumassa täällä.
Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Marita Salo Henry ry:stä, Miikka Putto Newseciltä, Johanna Närvä-Hakala Spondasta, Antti Pitkänen Agile Workista, Tero Helenius Rakka Worksilta, Vitalija Danivska Aalto-yliopistosta sekä Eelis Rytkönen NCC:ltä.
Lisätietoa: