• fi
 • en
 • WDBE 2018 -ohjelma julkaistu: Sata esitystä maalaavat rakennetun ympäristön digitaalisen tulevaisuuden

  30.05.2018

  Helsingissä 11.-12.9.2018 järjestettävä World Summit on Digital Built Environment WDBE 2018 tuo rakennetun ympäristön digitaalisuuden edelläkävijät Finlandia-talolle.

  Tänään julkaistu ohjelma koostuu lähes sadasta esityksestä ja neljästä työpajasta, jotka valikoituivat aihehaun ja arviointiprosessin läpi lopulliseen tapahtumaan. Aiheiden moninaisuuden voi halutessaan kokea yllätyksiä täynnä olevana sekametelisoppana tai seuraten kolmea pääteemaa, jotka ohjaavat koko kaksipäiväisen tapahtuman läpi: julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö, digitaaliset prosessit sekä mahdollistavat teknologiat.

  Rinnakkaissessioiden osana tullaan kuulemaan kuusi maaraporttia kansallisen tason tilanteista lähellä ja kauempana. Niiden lisäksi alan edelläkävijät kertovat kymmenessä keynote-luennossa, miten toimintatavat muuttuvat ja uusia markkinoita valloitetaan:

  Yhdysvaltalaisen Forest Flagerin yritys Katerra on vain kolme vuotta vanha, mutta se toimii jo neljällä mantereella ja sai helmikuussa 865 miljoonan USD sijoituksen Softbankilta toimialan prosessien tehostamiseen. Torben Klitgaard johtaa BLOXhubia, joka on suomalaisen KIRA-digin tanskalainen vastine. Paul Dohertyn The Digit Group on juuri allekirjoittanut neljä merkittävää Smart City -hanketta Kiinaan. Brett Youngin BuildingSP tuo ison datan avuksi BIM-prosessien tehokkaampaan ohjaamiseen ja Andrew Wattsin Newtecnic on mallintanut maailman vaativimpia kohteita Marokosta Meksikoon ja Kuwaitista Kiinaan.

  Paikalle saapuu myös Lene Esperssen, Tanskan arkkitehtitoimistojen liiton vetäjä, jolla on menneisyydessään kymmenen vuoden ministerikokemus ja nykytehtävänä mm. Aalborgin yliopiston hallituksen puheenjohtajuus. Kjetil Tonning vastaa Skandinavian neljänneksi suurimman urakoitsijan Veidekken infrarakentamisesta ja nousee Euroopan rakennusteollisuuden etujärjestön FIECin seuraavaksi puheenjohtajaksi. Oma asunto-, energia- ja ympäristöministerimme Kimmo Tiilikainen on luvannut ensimmäiseen aamuun herätyspuheenvuoron. Firan toimitusjohtaja Jussi Aho tulee rakentamaan siltaa urakoinnista ohjelmistoalustoihin ja YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas kertoo, kuinka toimialan historian suurin yritysjärjestely tulee muuttamaan tekemisen tapoja.

  WDBE 2018 on nyt kasvamassa maailman kattavimmaksi poikkileikkaukseksi rakennetun ympäristön huikeassa vauhdissa olevasta digikehityksestä. Koko toimiala on nyt murroksessa, jossa uusia mahdollisuuksia syntyy ja vanhat tekemisen tavat haastetaan monelta suunnalta. Tuloksena ala tulee ottamaan kauan odotetun tuottavuusloikan.

  Tapahtuma on tarkoitettu toimialan elinkaaren kaikille osapuolille rakennuttajista suunnittelijoihin, toteuttajiin, omistajiin ja ylläpitäjiin ja siihen odotetaan puhujia ja osallistujia yli 15 maasta. Mukaan tulee myös teknologian ja palveluiden kehittäjiä, käyttäjiä sekä julkisia toimijoita.

  WDBE:n toteuttaa KIRA-digi, rakennetun ympäristön digitalisoimisen kärkihanke, yhdessä Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin kanssa.

  Yhteydet:

  Tapahtuman verkkosivu

  www.wdbe2018.org

  Ohjelmasisällöt:

  Digipäällikkö Teemu Lehtinen 
  KIRA-digi 
  +358 40 456 6108 
  teemu.lehtinen(at)kiradigi.fi

  Tapahtumajärjestelyt:

  Johtaja, tuotteet ja palvelut Teemu Vehmaskoski 
  Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL 
  +358 50 352 6878 
  teemu.vehmaskoski(at)ril.fi

  Taustat:

  Toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen
  RAKLI 
  +358 40 844 2573 
  jyrki.laurikainen(at)rakli.fi