• fi
 • en
 • Kirjaudu

  Helsinki Research Forum

  Helsinki Research Forum

  Helsinki Research Forum on kiinteistöalan asiantuntijayritysten tutkimusfoorumi, jonka tavoitteena on parantaa Helsingin toimistomarkkinoista julkaistavan tiedon laatua ja läpinäkyvyyttä. Yhteistyössä ovat mukana tällä hetkellä CBRE, JLL, Cushman & Wakefield ja KTI Kiinteistötieto. RAKLI toimii Research Forumin kumppanina ja tarjoaa tekniset puitteet toiminalle. 

  Research Forum julkaisee säännöllisesti yhteenvetoja käytettävissä olevasta ei-luottamuksellisesta datasta. Toiminnan alkuvaiheessa on keskitytty teknisiin määrittelyihin toimistomarkkinoiden tilakannasta ja osamarkkinoiden maantieteellisistä rajauksista. Myöhemmin yhteistyötä on tarkoitus laajentaa käsittämään muun muassa tilojen käyttöönoton ja kiinteistöjen vajaakäyttöasteet. 

  Yhteistyön tuloksia julkaistaan tällä sivustolla ja ne ovat kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Sivulla on julkaistu tässä vaiheessa toimisto-osamarkkinoiden rajaukset ja toimistotilakanta osamarkkinatasolla. RAKLI suosittaa jäseniään jatkossa käyttämään osamarkkinarajauksia kiinteistömarkkinaa koskevan tiedon julkaisussa. Kohdekohtaiset tiedot toimistotilakannasta toimitetaan pyydettäessä. Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen miika.kotaniemi(at)rakli.fi. 

  Katso pääkaupunkiseudun toimistomarkkinoiden osamarkkina-alueet 

  Osamarkkinoiden rajaukset (esri shape-tiedostoina)