• fi
 • en
 • Kirjaudu

  Helsinki Research Forum

  Helsinki Research Forum

  Helsinki Research Forum on kiinteistöalan asiantuntijayritysten yhteenliittymä, jonka tavoitteena on parantaa Helsingin toimistomarkkinoista julkaistavan tiedon laatua. Yhteistyössä ovat mukana tällä hetkellä CBRE, JLL, Cushman & Wakefield ja KTI Kiinteistötieto. RAKLI toimii Research Forumin sihteerinä ja tarjoaa tekniset puitteet toiminalle.

  Research Forumin julkaisee säännöllisesti yhteenvetoja jäsentensä liiketoiminnan kautta syntyneestä ei-luottamuksellisesta datasta. Toiminnan alkuvaiheessa on keskitytty teknisiin määrittelyihin toimistomarkkinoiden tilakannasta ja osamarkkinoiden maantieteellisistä rajauksista. Myöhemmin yhteistyötä on tarkoitus laajentaa käsittämään muun muassa tilojen käyttöönoton ja kiinteistöjen vajaakäyttöasteet.

  Yhteistyön tuloksia julkaistaan tällä sivustolla ja ne ovat kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Sivulla on julkaistu tässä vaiheessa osamarkkinoiden rajaukset ja toimistotilakanta osamarkkinatasolla. RAKLI suosittaa jäseniään jatkossa käyttämään osamarkkinarajauksia kiinteistömarkkinaa koskevan tiedon julkaisussa. Kohdekohtaiset tiedot toimistotilakannasta toimitetaan pyydettäessä. Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen miika.kotaniemi(at)rakli.fi.

  Missä pääkaupunkiseudun tyhjät toimistotilat sijaitsevat

  Osamarkkinoiden rajaukset (esri shape-tiedostoina)