• fi
 • en
 • Helsinki Research Forum

  Helsinki Research Forum

  Helsinki Research Forum on kiinteistöalan asiantuntijayritysten tutkimusfoorumi, jonka tavoitteena on parantaa Helsingin toimistomarkkinoista julkaistavan tiedon laatua ja läpinäkyvyyttä. Yhteistyössä ovat mukana tällä hetkellä CBRE, JLL, Cushman & Wakefield, Colliers, Reagle ja KTI Kiinteistötieto. Rakli toimii Research Forumin kumppanina ja tarjoaa tekniset puitteet toiminnalle.

  Research Forum julkaisee säännöllisesti yhteenvetoja käytettävissä olevasta ei-luottamuksellisesta datasta. Toiminnan keskiössä on pääkaupunkiseudun tärkeimpien toimistomarkkina-alueiden vajaakäyttötiedon ja vuokrattavan toimitilakannan julkaiseminen kvartaaleittain. Tietoja on julkaistu säännöllisesti vuoden 2021 ensimmäisestä kvartaalista alkaen.

  Yhteistyön tuloksia julkaistaan tällä sivustolla ja ne ovat kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Sivulla on julkaistu tässä vaiheessa toimisto-osamarkkinoiden rajaukset, toimistotilakanta osamarkkinatasolla, vajaakäyttötiedot sekä toimitilamarkkina-alueiden rajaukset. Rakli suosittaa jäseniään jatkossa käyttämään osamarkkinarajauksia kiinteistömarkkinaa koskevan tiedon julkaisussa. Kohdekohtaiset tiedot toimistotilakannasta toimitetaan pyydettäessä. Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen miika.kotaniemi(at)rakli.fi.

  Helsinki Research Forum:
  Pääkaupunkiseudun toimistomarkkinoiden osamarkkina-alueet
   

  Helsinki Research Forum:
  Osamarkkinoiden rajaukset (esri shape-tiedostoina)