• fi
 • en
 • Helsinki Research Forum on koonnut yhtenäisen tietokannan pääkaupunkiseudun toimistotilasta

  Helsinki Research Forumin tietokanta käsittää rakennuskohtaisen tiedon vuokrattavan toimistotilan määrästä pääkaupunkiseudulla. Tieto on koottu kartalle, josta selviää, kuinka paljon esimerkiksi Helsingin keskustassa on vuokrattavana olevaa toimistotilaa.

  Keskeisiksi alueiksi toimistotilojen suhteen Helsinki Research Forum on määritellyt Helsingin ydinkeskustan, Ruoholahden, Hakaniemen, Sörnäisen, Kalasataman, Vallilan, Pasilan ja Pitäjänmäen alueet, Espoosta Leppävaaran, Otaniemen ja Keilanimene ja Vantaalta Aviapoliksen. Kartan lisäksi saatavilla on myös rakennuskohtainen tietokanta.  

  Helsinki Research Forumin tietokanta on markkinatoimijoiden vapaassa käytössä.

  Kartta löytyy RAKLIn verkkosivuilta ja rakennuskohtaiset tiedot saa RAKLIn Miika Kotaniemeltä (miika.kotaniemi(at)rakli.fi).  

  Tietokanta toimii pohjatietona Helsinki Research Forumin työlle. Seuraava Research Forumin tavoite on kartoittaa ja koota tietoa toimistotilan vajaakäytöstä.  

  Mikä on Helsinki Research Forum?  

  Helsinki Research Forum on kiinteistöalan asiantuntijayritysten tutkimusfoorumi, jonka tavoitteena on parantaa Helsingin toimistomarkkinoista julkaistavan tiedon laatua ja läpinäkyvyyttä. Research Forum pyrkii tuottamaan käytettävissä olevasta ei- luottamuksellisesta datasta yhteenvetoja vapaasti markkinatoimijoiden käyttöön. Yhteistyössä ovat mukana tällä hetkellä CBRE, JLL, Cushman & Wakefield ja KTI Kiinteistötieto. 

  Lisätietoa foorumista täällä