• fi
 • en
 • Helsinki Research Forum: Pääkaupunkiseudun keskeisillä toimistoalueilla on yli puoli miljoonaa neliömetriä tyhjillään

  Helsinki Research Forum päivitti pääkaupunkiseudun keskeisten toimistoalueiden vajaakäyttöasteen sekä tarkastelussa olevan toimistokannan. Maaliskuun lopussa tyhjää toimistotilaa oli noin 528 000 neliömetriä. Keskimääräinen vajaakäyttöaste oli 12,6 prosenttia.

  Helsinki Research Forum on julkaissut arvionsa pääkaupunkiseudun keskeisten toimistoalueiden vajaakäyttöasteista. Tutkimusryhmä tarkasteli toimistoneliöiden käyttöä yhteensä 12 eri kaupunginosassa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Näillä alueilla oli 528 000 neliömetriä tyhjillään, eli noin 12,6 prosenttia. Tarkastelun alla oli 4,2 miljoonaa toimistoneliötä.

  Tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin pienimmät vajaakäyttöasteet olivat Pasilassa ja Keilaniemessä. Pasilan alueella keskimääräinen vajaakäyttöaste oli 4,5 prosenttia ja Keilaniemessä 8 prosenttia. Suurin vajaakäyttöaste oli puolestaan Pitäjänmäellä, jossa joka neljäs toimistoneliö oli tyhjänä.

  – Yli puoli miljoonaa tyhjää, käyttämätöntä neliötä on iso luku pääkaupunkiseudulla. Jos mukaan otetaan myös Helsinki Research Forumin tarkastelun ulkopuolelle jäävät alueet, meillä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteensä miljoona tyhjää neliötä odottamassa käyttöä. Olisi tärkeää saada nämä neliöt käyttöön, joko toimistoina tai muutettuna muuhun käyttöön, esimerkiksi asunnoiksi, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n johtaja Miika Kotaniemi sanoo.

  Helsinki Research Forum -tutkimusryhmässä on mukana kuusi arvostettua kiinteistöalan yritystä CBRE, JLL, Cushman & Wakefield, Colliers, Reagle ja KTI Kiinteistötieto. Ryhmän tavoitteena on parantaa pääkaupunkiseudun toimitilamarkkinoista julkaistavan markkinatiedon laatua.

  Helsinki Research Forumin tuottama tieto julkaistaan osamarkkinatasolla Raklin verkkosivuilla. Huhtikuun päivityksen yhteydessä Helsinki Research Forumin aiempien tutkimusten tuloksia päivitettiin sekä vajaakäyttö- että tilakantatietojen osalta. Tiedot on päivitetty kohdekohtaiseen tietokantaan, joka toimitetaan pyydettäessä. Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen miika.kotaniemi(at)rakli.fi.

  Helsinki Research Forum on kiinteistöalan asiantuntijayritysten tutkimusfoorumi, jonka tavoitteena on parantaa Helsingin toimistomarkkinoista julkaistavan tiedon laatua ja läpinäkyvyyttä. Yhteistyössä ovat mukana tällä hetkellä CBRE, JLL, Cushman & Wakefield, Colliers, Reagle ja KTI Kiinteistötieto. Rakli toimii Research Forumin kumppanina ja tarjoaa tekniset puitteet toiminnalle.

  Lue lisää uutisiamme