• fi
 • en
 • Rakennuttaminen on vakiinnuttanut paikkansa alan ykköstapahtumana

  13.08.2021

  Rakennuttaminen -tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa alan ammattilaisten kohtauspaikkana ja jälleen kerran se tarjosi kattavan ajankohtaiskatsauksen Suomen johtavien asiantuntijoiden johdolla. Rakennuttaminen 2021 Yhdessä pureutui erityisesti yhteistoiminnallisuuden mahdollisuuksiin, toimistojen tulevaisuuteen ja tapahtumassa kuultiin myös lainsäädäntöhankkeiden viimeisimmät kuulumiset. Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin Vuoden rakennuttaja 2021.

  Jyrki Laurikainen, RAKLI

  ”Tapahtuma osoitti jälleen kerran, että alalla tapahtuu valtavasti nopealla syklillä ja tiedon päivittämiselle on tarvetta. Niin EU:n kuin kansalliset lainsäädäntöhankkeet vaikuttavat suoraan kiinteistö- ja rakentamisalaan ja tätä kautta rakennuttajien ja tilaajien arkeen. Tästä esimerkkinä käynnissä oleva kaavoitus ja rakentamislaki (ent. MRL). Eri hankkeet voivat kohdata myös hyvin samankaltaisia ongelmia ja siksi on hyvä päästä jakamaan kokemuksia ja löytämään tätä kautta ratkaisuja”, kertoi RAKLIn Jyrki Laurikainen.

  Rakennuttaminen -tapahtuma on Kiinkon ja RAKLIn yhdessä järjestämä vuosittainen tilaisuus, joka kokoaa kiinteistö-, rakentamis-, ja infra-alan johdon ja asiantuntijat alan polttavien puheenaiheiden äärelle. Tänä vuonna esimerkiksi vähähiilisyys ja alan tuottavuus puhututtivat.

  ”Hukan poistaminen ja tätä kautta tuottavuuden parantaminen on yksi keskeisimmistä haasteista jatkossakin. Tämän lisäksi meidän tulee edelleen muistaa luoda asiakasarvoa ja huolehtia ihmisten kehittymisestä. Paljon näiden eteen on tehty, josta kiitos alan toimijoille. Työnsarkaa kuitenkin löytyy tulevillekin vuosille”, kannustaa Laurikainen.

  Vuoden 2021 rakennuttajaksi valittiin pääkaupunkiseudun opiskelijoiden asumista ja asuinympäristöjä kehittävä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas. Hoas on aktiivinen rakennuttamisen edelläkävijä, joka on rohkeasti tarttunut erityisesti perusparannusten laadun, tuottavuuden ja vastuullisuuden parantamiseen sekä haasteellisiin käyttötarkoitusmuutoshankkeisiin. Oppeja saaduista kokemuksista Hoas on jakanut laajasti rakentamisalan kanssa. Lue lisää>

  Seuraava Rakennuttaminen kolkuttelee jo ovella, sillä näemme jälleen 13.–14.1. Tampere-talolla. Tervetuloa mukaan!

  Lue myös: Rakennuttaminen 2021: Millaisia toimistoja tarvitsemme tulevaisuudessa?