• fi
 • en
 • Suomen Yliopistokiinteistöt Oy mukaan kestävän purkamisen green dealiin

  Kestävän purkamisen green dealissä on mukana jo yhdeksän jäsenorganisaatiota. Uusin tulokas on korkeakoulujen kampusalueiden kehittäjä Suomen Yliopistokiinteistöt Oy.

  Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on yhdeksäs jäsenorganisaatiomme, joka on sitoutunut kestävän purkamisen periaatteisiin. Tekemällä kestävän purkamisen green deal -sitoumuksen Suomen Yliopistokiinteistöt Oy osoittaa toimivansa vastuullisesti koko rakennuksen elinkaaren ajan.

  Muita green dealiin sitoutuneita jäsenorganisaatioita ovat Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, OP Kiinteistösijoitus, Ylva, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Senaatti-kiinteistöt, Vantaan kaupunki, Espoon tilapalvelut ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia.

  Kannustamme jäseniä lähtemään mukaan green dealiin

  RAKLI ja ympäristöministeriö allekirjoittivat helmikuussa 2020 kestävän purkamisen green deal -sopimuksen.

  Kestävän purkamisen green dealin päätavoite on lisätä purkumateriaalien uudelleenkäyttöä ja kierrättämistä. Sopimuksella halutaan kannustaa kiinteistönomistajia ja rakennuttajia laatimaan purkukartoitus mahdollisimman aikaisessa vaiheessa rakennusten purkuhankkeissa ja laajoissa korjaushankkeissa.

  Sitoutumalla yritykset voivat osoittaa, että vaikuttavia ympäristötekoja saadaan maaliin myös ilman pakottavaa lainsäädäntöä.

  Sitoumuksessa on pakollisia ja muita toimenpiteitä, joista pitää valita vähintään yksi. Toimenpiteiden edistymistä seurataan niihin liittyvillä mittareilla vuosittain. Sopimukset, tavoitteet ja tulokset ovat julkisia. Voit osallistua green dealiin tekemällä oman sitoumuksen sivustolla sitoumus2050.fi.

  Kannustamme kaikkia jäseniämme ja muita toimijoita tulemaan mukaan kestävän purkamisen green dealiin.

  Aktiivista työtä
  Kiertotalouden ja kestävän purkamisen eteen