• fi
 • en
 • Vuoden työympäristöteko -kilpailu: Teknologia auttaa hyvän työympäristön toteuttamisessa

  Uudet työvälineet ja teknologiat ovat olennainen osa hyvän työympäristön kehittämistä, ja Vuoden työympäristöteko -kilpailuun osallistuneet yritykset näyttävät, kuinka teknologia voi sujuvoittaa työskentelyä. Uudet työvälineet vastaavat alati muuttuviin tarpeisiin ja voivat tehdä koko työnteon kokemuksesta huomattavasti mukavampaa.  

  Hybridityö ja etäkokoukset ovat vaatineet teknologian kehitystä, ja tähän vastatakseen investoi Kiinko Studio Anna K:n kokoustiloihin. Luodakseen mahdollisimman hyvät tilat hybriditilaisuuksiin kokoustiloihin hankittiin puhetta seuraavia kameroita, mikrofoneja ja muunneltavat kalustevaihtoehdot. Hyvät tilat, joiden teknologia on valittu hybridikokoukset mielessä pitäen, muuttavat kokoustilanteet miellyttävämmäksi ja poistavat muuten etäkokouksiin liittyvää sähläystä.  

  Kohtaamiset ovat jääneet vähille etätyön myötä, joten työpaikoilta toivotaan nyt erityisesti toisten kohtaamista. Teknologia voi auttaa myös näiden edistämisessä. Workspace Oy suunnitteli ja kehitti yhdessä Futuricen kanssa vuorovaikutusta mittaavan ja analysoivan Sanoin-sovelluksen, joka auttaa kohtaamisten kehittämisessä. Sovellus mittaa puheenvuorojen jakautumista sekä kohtaamisten määrää ja energisyyttä, mikä voi auttaa fyysisten työympäristöjen kehittämisessä. 

  Teknologia voi olla avuksi myös työpaikan tiedonhallinnassa. A-insinöörit kehittivät Prodectin, eli rakennusalan projektinhallinnan alustan, mahdollistaakseen sovittujen asioiden tehtäväpohjaisen johtamisen. Tiedon ollessa helposti saavutettavaa ja ajankohtaista muuttuu koko työnteko sujuvammaksi ja järjestelmällisemmäksi.  

  Kilpailuun osallistuneista työympäristöteoista selviää, kuinka teknologia ja uudet työvälineet voivat helpottaa työskentelyä eri tilanteissa. Prodectin ja Studio Anna K:n tavoin teknologia ja uudet työvälineet voivat auttaa suoraan itse työnteossa, mutta toisaalta ne saattavat mahdollistaa Sanoin-sovelluksen tavoin työnteon parantamista.

  Vuoden työympäristöteko 2022 -kilpailun ”Uusien työvälineiden ja teknologioiden kehitys & Vastuullisuus” -webinaari järjestetään 4.10. klo 13–15. Webinaarissa kuullaan lisää sekä uusiin työvälineisiin ja teknologian kehitykseen että vastuullisuuteen liittyvistä teoista enemmän. Ilmoittaudu mukaan 30.9. klo 16 mennessä.

  Vuoden työympäristöteko
  -kilpailu 2022

  ”Uusien työvälineiden ja teknologioiden
  kehitys & Vastuullisuus” -webinaari