• fi
 • en
 • Lahden kaupunki ja Rakennusasiaintoimisto Aarre voittivat Vuoden vähähiilisyyspomppu -kilpailun

  Vuoden vähähiilisyyspomppu -kilpailun voittaja äänestettiin Vähähiilisen rakennuttamisen klinikkajatkoilla eilen 30.3.2022. Jaetun ensimmäisen sijan voittivat Lahden kaupunki ja Rakennusasiaintoimisto Aarre. Ehdokkaina kilpailussa olivat Senaatti-kiinteistöjen päästövähennystavoitteet ja ohjeet hiilijalanjäljen ohjaamiseen hankkeissa, Premico Consultingin energiaremontit, Lahden kaupungin hiilineutraalimman rakentamisen opas pientalon rakentajille, Ylvan hiililaskuri ja Rakennusasiaintoimisto Aarteen hiilinegatiivinen modulaarinen asuntorakentamiskonsepti.

  Lahden kaupungin voitokas pomppu oli heidän toteuttamansa hiilineutraalimman rakentamisen opas pientalon rakentajille. Monet pientalon rakentajat ovat kokemattomia rakennuttamisessa, ja Lahden kaupungin opas pyrkii tarjoamaan heille hyvät eväät ympäristön huomioimiseen rakennuttamisessa. Oppaassa kerrotaan esimerkiksi lämmitysjärjestelmän valinnan merkityksestä ja neuvotaan materiaalivalinnoissa. Lue lisää Lahden pompusta täältä.

  Toisen voittajan Rakennusasiantoimisto Aarteen hiilinegatiivinen modulaarinen asuntorakentamiskonsepti on kunnianhimoinen jo nimensäkin puolesta. Konsepti perustuu käsinveistettyyn hirteen ja siinä on valittu ilmastolle paras vaihtoehto jokaisessa vaiheessa. Puubrutalistisesti kaikki tekniset valinnat on tehty ilmastonäkökulmasta, mutta hirsitalot ovat lopulta hyvin sympaattisia ihmisille. Lue lisää Aarteen pompusta täältä.

  Vuoden vähähiilisyyspomppu -kilpailussa etsittiin erilaisia tekoja, joilla on konkreettisesti pyritty vähentämään hiilidioksidipäästöjä viime vuoden aikana. Kaikki kilpailussa ehdolla olleet olivat onnistuneet tekemään valtavia pomppuja kohti vähähiilisyyttä. Suuret onnittelut molemmille voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistujille!

  uoden vähähiilisyypommpu -kilpailun voittajien edustajat: Minna Aarnio (Rakennusasiaintoimisto Aarre) ja Sanna Partinen (Lahden kaupunki)
  Vuoden vähähiilisyypommpu -kilpailun voittajien edustajat: Minna Aarnio (Rakennusasiaintoimisto Aarre) ja Sanna Partinen (Lahden kaupunki)

  Vuoden vähähiilisyyspomppu -kilpailu