• fi
 • en
 • Strategia yhdessä tehden

  Tulevaisuuden ennakointia, workshoppeja, ryhmäkeskusteluja ja yhteistä pohdintaa. Näkemysten vaihtoa siitä, missä olemme alana nyt ja mitä meillä on edessämme. Tätä kaikkea sisälsi viime vuosi, jolloin käynnistimme Raklin strategian uudistusprosessin. Tästä tuotoksena rakentui kokonaisuus, joka ohjaa toimintaamme tulevat neljä vuotta.

  Keskustelut, joita jäsentemme kanssa vuoden aikana kävimme, heijastelivat paljon yhteiskunnan nykytilaa. Yllätys tämä ei ollut, sillä alamme on paljon vartija ja samalla iso mahdollistaja niin työllistäjänä kuin kasvun tekijänä. 

  Selvää on, että toimintaympäristö on aiempaa haasteellisempi – on saatava enemmän vähemmällä. Maailma muuttuu, asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja meidän tehtävämme on auttaa jäseniämme vastaamaan tuohon muutokseen. Tehtävä vastuullisesti ja vielä parempaa, jolloin käyttäjä saa tilasta ja ympäristöstä parhaan mahdollisen tuen toiminnalleen. Ja samalla huolehtia kannattavan kiinteistöliiketoiminnan jatkuvuudesta.  
   
  Meitä ohjaa strategiassa neljä painopistettä:

  Tulevaisuuden näkymiä voisi kutsua odottavaksi. Ilmassa on toiveikkuutta alan suhdanteen parantumisesta, odotuksia tiedolla johtamisen ja hukan poiston vaikutuksista tuottavuuteen ja palveluliiketoiminnan uusista innovaatioista. Alamme on myös osa ratkaisua, kun puhutaan energiamurroksesta.  
   
  Sääntelyssä askeleiden suunta tulisi olla markkinoiden toimintaa edistävää. Joustavuutta kaavoitukseen, mahdollisuutta tilojen kiertotalouteen, kohtuullisuutta kiinteistöveroon – ennen kaikkea mahdollistavaa sääntelyä.   
   
  Vastuullisuus on entistä kokonaisvaltaisempaa. Ei tarvitse mennä kauaksi lähihistoriaan, kun vastuullisuus nähtiin harmaan talouden torjuntana tai vain energiatehokkuutena. Nyt toimet ilmastoasioissa ovat työtä koko yhteiskunnan epävarmuuksien hallitsemiseksi. 
   
  Uusi strategia antaa selkärankaa toimia, mutta ei kahlitse ripeää reagointiakaan. Yhteiskunnalliset muutosvoimat voivat liikkua nopeaan. 

  Tutustu Raklin strategiaan 2024-2027

  Lue lisää blogejamme