• fi
 • en
 • Vuoden vähähiilisyyspomppu

  Vuoden vähähiilisyyspomppu -kilpailu

  Vuoden vähähiilisyyspomppu -kilpailun jaetulle ensimmäiselle sijalle pääsivät Lahden kaupunki ja Rakennusasiantoimisto Aarre.

  Vuoden vähähiilisyyspomppu -kilpailu 2021

  Kiinteistö- ja rakentamisalan osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on lähes 40 prosenttia. Meillä on siis mahdollisuus tehdä ilmastotekoja, joilla on iso vaikutus maapallon tulevaisuuteen. 

  Etsimme Raklissa hankkeita ja tekoja, joilla yritykset ovat ottaneet pompun kohti vähähiilistä rakennuttamista. Tiedämme, että näitä tekoja löytyy, ja nyt haluamme tuoda niitä esille. Onko sinun hankkeessasi tai organisaatiossasi tehty jokin konkreettinen muutos, jolla hiilidioksidipäästöt on saatu merkittävästi laskemaan? Kyseessä voi olla rakennushanke, prosessin muutos, uusi ohjeistus tai toimintamalli. 

  Vähähiilisyyspomppu voi olla pieni tai iso, mutta sillä pitää olla olennaista merkitystä päästöihin. Kisaan otetaan mukaan pomppuja, jotka ovat vuonna 2021 joko toteutusvaiheessa tai sen toteutuksesta on konkreettinen suunnitelma. 

  Ilmoita vähähiilisyyspomppusi kisaan ja voit päästä esittelemään sen Vähähiilinen rakennuttaminen -klinikkajatkoille maaliskuussa. Tapahtumaa varten esikarsinnan tekee Raklin asiantuntijat ja voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. 

  Mistä lähteä liikkeelle?
  Tutustu raporttiimme ”20 kysymystä ja vastausta vähähiilisestä rakennuttamisesta”

  Kisaan ilmoittautuminen päättynyt, kiitos osallistujille!

  Vuoden vähähiilisyyspomppu:
  Kaikilla keinoilla kohti vähähiilisyyttä

  Vuoden vähähiilisyyspomppu:
  Energiaremonteilla suuret säästöt  

  Vuoden vähähiilisyyspomppu:
  Puubrutalismilla kohti hiilinegatiivisuutta 

  Vuoden vähähiilisyyspomppu:
  Hiililaskurilla järkeä valintoihin

  Vuoden vähähiilisyyspomppu:
  Pientalon rakentajien oppaasta oppivat lopulta kaikki