• fi
 • en
 • Lahden monitoimitalot

  Lahden Tilakeskus käynnisti kesällä 2012 RAKLIn tuella Liipola-Kaikuharjun ja Jalkarannan koulurakennushankkeiden valmistelun SR-urakkamallilla kilpailullista neuvottelumenettelyä käyttäen. Molemmissa hankkeissa on kysymys nykyisten koulurakennusten tilalle rakennettavista uudisrakennuksista toiminnallisesti aiempaa monipuolisemmalla konseptilla.

  RAKLIn hankintaklinikkamallin mukainen työpajatyöskentely toteutettiin syksyllä 2012. Hankintaklinikan tavoitteena oli kehittää menettely, jonka avulla voidaan sivistys-, sosiaali- ja terveystoimialan Jalkarannan ja Liipolan kouluja koskevat tila- ja palvelutarpeet yhdistää nopeasti, mutta kustannustehokkaasti kilpailutettaviksi ja toteutettaviksi rakennushankkeiksi.

  Hankintaklinikkamenettelyllä haettiin yhdessä palvelutuottajien kanssa parhaita sopimuksellisia ja taloudellisia ratkaisuja SR-urakkamuodon tekniselle toteutukselle ja sopimusten sisällölle sekä sovitettiin niitä yhteen Lahden kaupungin eri toimialoille asetettujen tavoitteiden kanssa. Klinikan tulosten pohjalta laadittiin tarjouspyyntömateriaali ja urakkatarjousaika on parhaillaan käynnissä.

  Esitysaineistot

  RAKLIn hankintaklinikkatoiminta
  Ilpo Peltonen, RAKLI

  Lahden kaupungin tavoitteet hankintaklinikalle
  Leena Pirttilä, Lahden kaupunki

  Hankintaklinikan tulokset
  Ilpo Peltonen, RAKLI

  Monitoimitalot kilpailullisella neuvottelumenettelyllä
  Leena Pirttilä, Lahden kaupunki

  Urakoitsijan näkökulma, Jalkaranta
  Veijo Hämäläinen, NCC Rakennus Oy

  Urakoitsijan näkökulma, Liipola
  Harri Martin, SRV Rakennus Oy

  Tulosraportti

  Klinikan tulosraportti

  Lisätietoja: