Tilaa elämälle

Mikä käyttöjärjestelmä kiinteistössäsi on?

13.11.18 / Ilmarinen Vesa

Jo tavallinen kuluttajakin tietää, että onko hänellä puhelimessaan Applen, Androidin vai Windowsin käyttöjärjestelmä. Hän voi hankkia puhelimeensa erilaisia sovelluksia sovelluskaupoista, joissa on tarjolla appseja niin huviksi kuin hyödyksi. Käyttöjärjestelmä huolehtii perusasioista siten, että niitä ei ole tarvinnut tehdä jokaiseen sovellukseen erikseen. Se myös saa eri sovellukset toimimaan yhteen. Kuluttajat toivovat, että sovelluskaupassa olisi mahdollisimman paljon valinnanvaraa. Myös sovelluskehittäjä hyötyy laajasta sovelluskirjosta, sillä se houkuttaa yhä enemmän käyttäjiä kauppaan ja näin potentiaalisia asiakkaita myös sovelluskehittäjille.

Data on siiloissa

Onko kiinteistöissä käyttöjärjestelmiä? Kiinteistöautomaatio saattaa hallita useita alueita, kuten lämmitystä ja ilmastointia. Lukituksessa on omia järjestelmiään. Ja nyt IoT-aikakaudella asennetaan erilaisia antureita mittaamaan asioita. Mittaamme rakennusten...

Siirry blogiin

Mikä käyttöjärjestelmä kiinteistössäsi on?

Mansesta oppia koulutielle

Jossain menneiden vuosien komediassa isoisä nuuhkaisi aika-ajoin pojanpoikansa hiuksia. Karskille... Siirry blogiin »

MAL-sopimuksista kaupunkipolitiikan ykköstyökalu

Viime vuosina on peräänkuulutettu vahvempaa kaupunkipolitiikkaa, mutta valitettavasti iskusanan... Siirry blogiin »

Tulevaisuuden työ- ja oppimisympäristöt – opintomatka Amsterdamiin

Tällä hetkellä otamme suuria harppauksia oppimisen ja työn tekemisen maailmassa. Luonnollisesti... Siirry blogiin »

RAKLIn Tilaa elämälle -blogi tarjoaa keskustelua elinympäristömme ytimestä. Rakennetun ympäristön asiantuntijat jakavat blogissa tuoreimmat ajatuksensa yhdyskuntien ja elintilamme kehityksestä, muutostarpeista ja tulevaisuudesta. Tekstit käsittelevät aihetta laajasti muun muassa kaupunkisuunnittelun, energiatehokkuuden, kiinteistösijoittamisen ja rakennuttamisen näkökulmista. Blogit ovat kirjoittajiensa henkilökohtaisia kannanottoja, eivät RAKLIn virallisia linjauksia. Tilaa elämälle –blogi tarjoaa avoimen kanavan ajatustenvaihtoon ja erilaisten näkökulmien esiin tuomiseen.

Arkisto

Tiedon ja tarinoiden kaupunki

Tietoistuvan maailman rinnalla kulkee tarinoiden maailma. Lauri Lehtoruusu pohtii blogitekstissään,... Siirry blogiin »