Tilaa elämälle

Koti ja koulu pitävät pintansa ensisijaisina oppimisympäristöinä

15.01.19 / Suhonen Viena

Ammattikorkeakouluopiskelijat hyödyntävät opiskelu- ja oppimisympäristöinään mieluiten omaa kotia tai koulujen tarjoamia tiloja, kun on kyse itsenäisestä opiskelusta. Kolmannet paikat, kuten kahvilat ja kirjastot, jäävät oppimistarkoituksessa vähemmälle käytölle. Opetuksen osana muun ympäristön hyödyntäminen, esimerkiksi vierailujen ja kurssitöiden muodossa, nähdään kuitenkin hyödyllisenä, sillä se tuo vaihtelua ja tarjoaa opiskelijoille käytännön esimerkkejä.

Tein opinnäytetyöni menneenä syksynä aiheesta Kolmannet paikat oppimisympäristöinä ammattikorkeakouluopiskelijan näkökulmasta. Tavoitteena oli kartoittaa kolmansien paikkojen merkitystä oppimisympäristöinä ja niiden hyötyjä oppimiselle sekä ammatilliselle kasvulle. RAKLI toimi opinnäytetyön...

Siirry blogiin

Koti ja koulu pitävät pintansa ensisijaisina oppimisympäristöinä

Yksinasuminen, yksinäisyys ja yksiöt – onko asiakas sittenkään aina oikeassa?

Yksinasuminen yleistyy ja merkittävä osa uudistuotannosta on yksiöitä. Samalla yksinäisyys on... Siirry blogiin »

Kauppakeskuksista kaupunkikeskuksia

Kauppa on aina halunnut sinne, missä asiakaskin on. Perinteisesti tämä on tarkoittanut... Siirry blogiin »

Mikä käyttöjärjestelmä kiinteistössäsi on?

Jo tavallinen kuluttajakin tietää, että onko hänellä puhelimessaan Applen, Androidin vai Windowsin... Siirry blogiin »

RAKLIn Tilaa elämälle -blogi tarjoaa keskustelua elinympäristömme ytimestä. Rakennetun ympäristön asiantuntijat jakavat blogissa tuoreimmat ajatuksensa yhdyskuntien ja elintilamme kehityksestä, muutostarpeista ja tulevaisuudesta. Tekstit käsittelevät aihetta laajasti muun muassa kaupunkisuunnittelun, energiatehokkuuden, kiinteistösijoittamisen ja rakennuttamisen näkökulmista. Blogit ovat kirjoittajiensa henkilökohtaisia kannanottoja, eivät RAKLIn virallisia linjauksia. Tilaa elämälle –blogi tarjoaa avoimen kanavan ajatustenvaihtoon ja erilaisten näkökulmien esiin tuomiseen.

Arkisto

Mansesta oppia koulutielle

Jossain menneiden vuosien komediassa isoisä nuuhkaisi aika-ajoin pojanpoikansa hiuksia. Karskille... Siirry blogiin »