Tilaa elämälle

Kauppakeskuksista kaupunkikeskuksia

11.12.18 / Aho Johanna

Kauppa on aina halunnut sinne, missä asiakaskin on. Perinteisesti tämä on tarkoittanut sijoittumista paikkoihin, missä asiakkaat liikkuvat eli kaupunkien keskustoihin ja kulkuväylien varrelle liikenteen solmukohtiin. Kauppakeskukset ovatkin uusia kaupunkikeskustoja, mihin kauppa ja palvelut sijoittuvat. Tämä näkyy myös luvuissa, sillä kauppakeskusten kokonaismyynti kasvaa erityisesti pääkaupunkiseudulla. Kasvua selittää pääkaupunkiseudun lisääntynyt kauppakeskustarjonta; Eastonin, Redin ja Triplan lisäksi muita uusia tai laajennettavia keskuksia Helsingissä ovat muun muassa Hertsi ja Laajasalon kauppakeskus.

Jos halutaan pureutua tarkemmin kauppakeskusten tilanteeseen, on hyvä katsoa tilannetta kokonaismyynnin kautta. Suomalaisten kauppakeskusten vertailukelpoinen kokonaismyynti kasvoi 0,9 prosenttia vuoden 2018 heinä-syyskuussa verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Kun uudet...

Siirry blogiin

Kauppakeskuksista kaupunkikeskuksia

Mikä käyttöjärjestelmä kiinteistössäsi on?

Jo tavallinen kuluttajakin tietää, että onko hänellä puhelimessaan Applen, Androidin vai Windowsin... Siirry blogiin »

Mansesta oppia koulutielle

Jossain menneiden vuosien komediassa isoisä nuuhkaisi aika-ajoin pojanpoikansa hiuksia. Karskille... Siirry blogiin »

MAL-sopimuksista kaupunkipolitiikan ykköstyökalu

Viime vuosina on peräänkuulutettu vahvempaa kaupunkipolitiikkaa, mutta valitettavasti iskusanan... Siirry blogiin »

RAKLIn Tilaa elämälle -blogi tarjoaa keskustelua elinympäristömme ytimestä. Rakennetun ympäristön asiantuntijat jakavat blogissa tuoreimmat ajatuksensa yhdyskuntien ja elintilamme kehityksestä, muutostarpeista ja tulevaisuudesta. Tekstit käsittelevät aihetta laajasti muun muassa kaupunkisuunnittelun, energiatehokkuuden, kiinteistösijoittamisen ja rakennuttamisen näkökulmista. Blogit ovat kirjoittajiensa henkilökohtaisia kannanottoja, eivät RAKLIn virallisia linjauksia. Tilaa elämälle –blogi tarjoaa avoimen kanavan ajatustenvaihtoon ja erilaisten näkökulmien esiin tuomiseen.

Arkisto

Tulevaisuuden työ- ja oppimisympäristöt – opintomatka Amsterdamiin

Tällä hetkellä otamme suuria harppauksia oppimisen ja työn tekemisen maailmassa. Luonnollisesti... Siirry blogiin »