Tilaa elämälle

Mikko Nousiainen: Lahden keskustan radanvarsi kehittyy ylivoimaisella yhteistyöllä

13.01.14 /

Sanonta ”yhteistyö on voimaa” on jälleen näytetty toteen. Lahden asemanseudun kehittämistä pohtinut RAKLIn klinikka synnytti erinomaista keskustelua ja visionäärisiä näkemyksiä, kun alueen kehittäjät kokoontuivat työpajoissa saman pöydän ääreen. Työn aikana asetettiin kunnianhimoiset tavoitteet keskustan radanvarren kehittämiselle ja määritettiin ne tekijät, jotka näiden saavuttamiseen vaikuttavat.

Klinikan työpajoissa pohdittiin Lahden kehityksen kannalta avainasemassa olevan radanvarren tulevaisuutta ja suunniteltiin uudistuksen toteutusta. Kyseessä on erittäin laaja ja pitkäkestoinen hanke, jonka onnistumisen kannalta ylivoimainen yhteistyö on avaintekijä, klinikan osallistujat arvioivat. Mielestäni on hienoa, että mukana olevat henkilöt ovat tiedostaneet tämän sinänsä ehkä yksinkertaiselta tuntuvan asian. Arjessa kun muiden osuus tahtoo helposti unohtua omaa päämäärää kohti puskiessa. Mitä monimutkaisempi kokonaisuus, sen enemmän ajatustenvaihtoa tarvitaan.

Nyt kun yhteistyön tarve on Lahdessa julkisesti todettu, on siihen myös helpompi sitoutua. Kaupunki näyttikin jo esimerkkiä tästä pari vuotta sitten Radanvarsi-arkkitehtuurikilpailussa, jonka tavoitteiden määrittämiseen ja tulosteen arviointiin myös kaupunkilaiset osallistuivat. Viime syksyn työpajoissa oli kerta toisensa jälkeen todella avointa ja kuuntelevaa keskustelua, mitä Lahdessa jatkettaneen vielä vuosia tämän teeman ympärillä. Toivotan menestystä keskustan radanvarren kehittämisessä ja ylivoimaisen yhteistyön tekemisessä. Hyvä yhteistyö on syytä pitää tavoitteena asiassa jos toisessa, arjen kiireissä ja päivittäisessä pyörityksessä..

Lue lisää Lahden keskustan radanvarren kehittämisestä

Klinikan tulosraportti julkistetaan helmikuun 2014 lopussa

Ota kantaa. Lähetä oma kommenttisi.

Nimi/nimimerkki:
Otsikko:
Kommentti:
 Lähetä